U vreme kada se sve više vremena provodi ispred računara, na “štetu” vremena koje posvećujemo televizorima, sve mora da se prilagodi tom trendu, pa i oglašavanje. Televizijske reklame više nemaju nikakav izgovor da budu jednolične i kao da su pravljene “iz istog kalupa”. Najviše vremena posvećujemo gledanju video snimaka, i logično je da advertising u tome vidi svoju šansu.

Reklame moraju biti takve da korisnici žele da ih gledaju, da žele da ih dele na društvenim mrežama – dakle: viralne. O zanimljivoj video-kampanji bosanskohercegovačkog operatera mobilne telefonije M:TEL i agencije Aquarius iz Banja Luke smo već pisali, a kako su likovi iz reklama nastavili da “žive”, red je i da ispratimo šta se dešava sa njima. U ovom tekstu pratimo Rokija, Ninu, mama Dadu i komšinicu Senu.

Prvo, Roki i mama Dada. Sećate se, Roki je preko Zvrleta poručio Nini kako lepo izgleda na fotografijama na Facebooku u kupaćem. Međutim, zbog “gluvih telefona” ova poruka nije stigla do Nine, već do mama Dade. Možete li da pretpostavite šta se desilo kada je stigao u goste? :)

Zvrle ne bi bio Zvrle, da ne zakomplikuje dodatno sve:


A kako je Nina reagovala na sve to?

Kako se vama čini ova video-kampanja?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.