Henkel Art.Award nagrada koja se dodeljuje u saradnji sa KulturKontakt Austria kulturnim centrom i Muzejom moderne umetnosti u Beču (MUMOK), i ove godine će odati počast izvanrednim i inovativnim radovima likovnih umetnika iz domena slikarstva, crtanja, fotografije, video izražaja i instalacije.

Rok za podnošenje radova ističe 7. juna 2013. godine. Posebna nagrada za pobednika konkursa iz Srbije je učešće na Art Salonu u Beogradu. Pobednik i predstavnik Srbije na ovogodišnjem, dvanaestom, Henkel Art.Award konkursu imaće priliku da izloži svoje radove u okviru Art Salona-Salona Lepih umetnosti, dok će njegov rad biti publikovan u ediciji V Art Salon.

Stručni žiri će u junu mesecu u Beogradu odabrati pobednika iz Srbije među svim pristiglim radovima i poslati njegov rad u Beč, gde će se u konkurenciji sa umetnicima iz 23 zemlje regiona centralne i istočne Evrope takmičiti za glavnu nagradu. I ove godine, glavna nagrada Henkel Art.Award. konkursa u vrednosti od 35.000 evra, sastoji se od novčane nagrade od 7.000 evra i dve izložbe – u muzeju MUMOK u Beču i samostalne izložbe u zemlji iz koje dolazi.

Eminentni međunarodni žiri će se sastati u Beču na jesen 2013. godine kako bi nominovali pet finalista među svim prijavljenim radovima, a koji će se takmičiti za glavnu nagradu. Pobednik Henkel Art.Award. konkursa će biti objavljen na svečanoj ceremoniji dodele nagrada koja će biti održana u Beču, u decembru 2013. godine.

Dodatno, zahvaljujući kompaniji Henkel Srbija, pobednik iz Srbije će na grupnoj izložbi značajnih srpskih slikara i vajara predstaviti svoj rad brojnim posetiocima u okviru Art Salona koji se već petu godinu za redom organizuje u galeriji Progres u Beogradu u septembru 2013. To je prvi put da Udruženje Art Salon – Salon lepih umetnosti otvara vrata i daje mogućnost šire afirmacije pobedniku Henkel Art.Award. konkursa za mlade umetnike.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.