U Rusiji vole velike automobile. Zaista velike. Na ulicama Moskve je ogromna saobraćajna gužva svakodnevnica, ali se Moskovljani ne odriču svog statusnog simbola: ogromnih “terenaca” čija veličina ima zadatak da svima pokaže veličinu novčanika njenog vlasnika. Iz navedenog je jasno da promovisati mali automobil na ovom tržištu i nije baš pametna odluka. Osim ako ste dovoljno kreativni, naravno.

Agencija BBDO Moscow se odlučila na aktivnu promociju Smarta baš u momentu kada ljudima najviše treba automobil: kada svoj veliki auto nepropisno parkiraju i odnese ga “pauk”. Tada bi istupali promoteri i nudili test-vožnju ovog minijaturnog automobila. Rezultati? Tokom tri dana trajanja promocije, sa ulica Moskve je spašeno 633 vozača, objave na društvenim mrežama i u medijima su povećane 10 puta, a najvažnije: u samo dve nedelje koje su pratile promociju prodaja Smart automobila je skočila za 300%!

Pogledajte ovaj interesantni video klip, koji služi kao svojevrsna studija slučaja:

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.