Ugledni regionalni, ali i svetski stručnjaci iz oblasti marketinga sredinom juna dolaze u Sarajevo gde će sudelovati na trećoj Branding konferenciji koju organizuje komunikacijska agencija Via Media.

Kroz zanimljive radionice, prezentacije, case study i panel diskusije razgovaraće se o najaktuelnijim problemima brendinga Bosne i Hercegovine ali i celog regiona. Neke od tema su: kako efikasno komunicirati, kako se planiraju i sprovode kampanje za promociju države, kako turizam može biti kao najprodavaniji proizvod, kako internacionalni brandovi vode lokalne priče, razumemo li potrebe kupaca…

“Ove godine smo uspjeli okupiti marketinške stručnjake s puno iskustva, a govoriće se o svemu onome što nam donosi budućnost kada su u pitanju marketinške strategije. Smatram da je ovo važan događaj za sve one koji se bave tržišnim komunikacijama”, kazala nam je Vesna Beganović, Partner & New business Via Media.

Pred vratima smo Evropske unije, a kompanije su pred novim izazovima koji utječu na razvoj ekonomije. Zato je cilj Konferencije razviti svijest o brandingu kao izvoru konkurentskih prednosti domaće ekonomije i kompanija.

srdjan.saperJedan od predavača je predsednik Upravnog odbora McCann Grupe Srbija Srđan Šaper koji je rekao:

“Brending konferencija je nužna za naš region. Ako hoćemo nešto da značimo u Evropi i u svetu, moramo ozbiljno da radimo na tome da stvaramo brendove i od proizvoda i od našeg regiona, ali i od sebe samih.”

Poseban deo čine kreativna radionica i panel diskusije koji su po mnogim učesnicima i najzanimljiviji deo Konferencije. Tako će zainteresovani polaznici imati priliku da učestvuju u kreativnoj radionici “Oslobodi kreativni potencijal”, ali i da se uključe u zanimljive panel diskusije poput “Brandovi u krizi”, “Ko su pravi fajteri?”, “Stiže nova, brža, bolja S generacija”.

Šta brandovi rade kada je ekonomska kriza ili kada imaju krizno komuniciranje, kada su im potrošači na testiranju ili gube poverenje? Odgovore na ova pitanja ponudiće nam respektabilni komunikacijski stručnjaci poput Marine Čulić Fischer, partnerice u PR agenciji Dialog komunikacije:

“Upravljanje reputacijom je dio strateškog komuniciranja. Kompanije, u koje su potrošači izgubili povjerenje, svakako su se u prvom redu morale koncentrirati na vraćanje povjerenja, a tvrtke koje su imale jasno razrađene poslovne i komunikacijske planove i nepoljuljano povjerenje, mogle su nastaviti dugoročno zacrtanim putem, uzimajući u obzir nove tržišne okolnosti. Pitanje povjerenja je dinamičan proces, a kriza nije jedini faktor koji na taj proces utječe. Želim dodati da je Branding konferencija jako važna za komunikacijske stručnjake koji rade ili žele raditi s regionalno prisutnim brendovima. Jako se veselim dolasku u Sarajevo i učešću na ovom značajnom događaju za našu struku. Od konferencije očekujem svježe informacije, posebno s tržišta u okruženju, izmjenu iskustava i upoznavanje zanimljivih ljudi”.

Marina Culic Fischer

Treća branding konferencija će se održati 14. juna 2013. godine u hotelu Bristol s početkom u 9:00 sati. Više informacija o kotizacijama, učesnicima i programu potražite na www.branding.ba.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.