Kompanija TeleSkin predstavila je novi tehnološki iskorak u borbi za bolju zdravstvenu zaštitu građana. Mobilna aplikacija SkinScan koja svoju snagu crpi iz moćne Windows Phone 8 platforme, korisnicima omogućujeda se lako povežu sa lekarom, urade analizu mladeža i na taj način prepoznaju prve simptome raka kože.

Besplatna Windows Phone aplikacija za skeniranje kože i mladeža, može se preuzeti sa Windows Storea. Ukoliko pregled pokaže bilo kakvu potrebu za dodatnim mišljenjem, korisnici su u mogucnosti da putem aplikacije dobijaju i ocenu lekara.

“Koža je najveći organ na ljudskom telu. Naš cilj je da korisnicima omogućimo da na lak i jednostavan način kontrolišu zdravlje kože i prate evenutalne promene. Uz pomoć mobilne tehnologije, naprednih algoritama i mreže stručnih lekara, želimo da postanemo jedna od vodećih kompanija u oblasti pružanja zdravstvenih usluga ovim, za sada nesvakidašnjim putem,kaoi da visoku tehnologiju stavimo u funkciju korisnika.” – izjavila je IrinaSimin, marketing menadžer u kompaniji TeleSkin i dodala da je da će se mišljenja i dodatni pregledi lekara naplaćivati individualno,ali da je sada ocena lekara koja se dobija putem aplikacije potpuno besplatna.

“Razvoj ovakve aplikacije predstavlja samo jedan korak ka ostvarenju potencijala koji sa sobom nosi Cloud platforma. Čvrsto smo uvereni da će budućim spajanjem inovativnih ideja i modernih tehnologija korisnici na svojim telefonima, PC ili tablet uređajima imati mogućnosti koje nam danas deluju nezamislivo.“ – rekao je Siniša Perović, tehnički evanđelista u kompaniji Microsoft.

skinscan app

Prim. dr Jadran Bandić govorio je o važnosti ranog uočavanja melanoma koji se u toj fazi mogu lako ukloniti.

“Kada se karcinom otkrije u ranoj fazi razvoja, on se jednostavno i u potpunosti uklanja bez ikakvih daljnih posledica po zdravlje. Nažalost, kada se simptomi pojave, lečenje nema ni približno iste šanse za uspešnost. Testovi koji nam omogućavaju da posumnjamo na postojanje karcinoma pre nego što se ‘pojavio’ prvi simptom, zovemo Skrining testovima. Ovi testovi se mogu masovno koristiti i predstavljaju ubedljivo najefikasniji i najjeftiniji vid prevencije u okviru zdravstvenog sistema.”

Kako je istaknuto danas, SkinScan Windows Phone aplikacija predstavlja odličan alat pomoću kojeg se sprečava nastupanje kasnijih faza karcinoma i ozbiljnog ugrožavanja zdravlja kod ljudi. SkinScan sadrži visoko razvijene algoritme za obradu slike i bazirana je na međunarodnim standardima Društva za dermoskopiju. Predstavnici kompanije TeleSkin su potom naveli primer sa nezvanične demonstracije, gde je pomoću aplikacije dijagnostifikovan melanom u poznoj fazi, a pacijent uspešno operisan nakon svega dva dana.

Po završetku zvaničnog dela konferencije, prisutni su na licu mesta isprobali ovu aplikaciju i uverili se u njenu pouzdanost i jednostavan način na koji ona funkcioniše.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.