Gotovo da nema branda ili kompanije koji nisu imali priliku da se suoče sa kriznom komunikacijom. Zbog toga će jedna od tema Treće branding konferencije biti “Brandovi u krizi”.

Svoja iskustva će podeliti PR manageri i novinari koji na neki način utiču da se rasplamsa vatra kada su takve priče u pitanju. Preneće konkretna iskustva iz prakse, kroz šta su sve prošli, kako su se snalazili u takvim situacijama, bilo da su na strani brand managera, PR managera ili novinara. Vrlo često brandovi su izloženi različitoj vrsti kriza, ali se očekuje da brandovi pronađu pravi način kako se suočiti s problemom, bilo da je u pitanju ekonomska kriza ili krizno komuniciranje. Interesantna su i vredna iskustva kako biti blizak potrošačima i onda kad nema dovoljno novca, kada su im potrošači na testu ili gube poverenje.

S kojom vrstom izazova su se susreli, šta su preudzeli, na koji način su savladali prepreke i izašli još jači, govoriće panelisti direktor Group Marketing “Atlantic Grupa” Aleksandra Kregar Brus (Slovenija), izvršni partner “Dialog komunikacije” Marina Čulić Fischer (Hrvatska), voditelj sektora marketinga i komunikacija “Sberbank” Vedran Peršić (Bosna i Hercegovina), urednik i voditelj magazina “Al Jazeera Business” Marko Pavlović (Srbija).

Marina Culic Fischer

U zavisnosti od vrste krize ili situacije u kojoj se brand nalazi postoje taktike i koraci koje brandovi moraju poduzeti. Kako reagovati kada se brand suoči s kriznom komunikacijom? Koji su prvi koraci? Pitali smo Marinu Čulić.

“Prvi korak je ustanoviti o čemu se tačno radi i ko snosi odgovornost za krizu. Drugi korak je čim pre pokrenuti komunikaciju sa svim relevantnim javnostima i tu komunikaciju voditi iz jednog centra. Poruke moraju biti jasne i konzistentne. Timing je izuzetno važan, kao i komunikacija svih relevantnih činjenica. Greške treba priznati odmah. Što je odgovornost kompanije veća i što je problem značajniji, to se u komunikaciju moraju uključiti više pozicionirani predstavnici kompanije/brenda. Mišljenja trećih strana su izuzetno važna.”

Treća branding konferencija će se održati 14. juna 2013. godine u hotelu Bristol s početkom u 9:00 sati. Više informacija o kotizacijama, učesnicima i programu potražite na www.branding.ba.

O autoru/ki

marketing ITD

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.