Većina kampanja na Twitteru ili Instagramu uvede novi hashtag i trudi se da ga promoviše i navede ljude da ga koriste. Retke Instagram i Twitter akcije su inovativne, a o nekima od njih smo i pisali, poput Fiat Abarth 500: Previše brz da biste ga pratili ili Swiss Airlines – Instagram Takeover.

Inicijativa Water is Life je odlučila da bude pionir i radi na ukidanju hashtaga umesto njegovom forsiranju. Kampanju su nazvali “Ubica #hashtaga” i iskoristili popularni #firstworldproblems vrtlog tvitova kako bi ukazali na probleme u zemljama tzv. trećeg sveta i ujedno nametnuli korisnicima ovog hashtaga osećaj krivice što se žale na gluposti dok  u stvarnom svetu ljudi imaju stvarne probleme.

Hashtag_Killers_Print_Exploration_1_9_13_1_1200-640x426

#FirstWorldProblems je dosta popularan, a a više puta je i bio trending topic na Twitteru. Water is life odlučila je da ugasi ovaj hashtag i pokaže ljudima koji ga forsiraju koliko je nepravedan. Oni su otišli u zemlje trećeg sveta  i tamo snimali ljude sa stvarnim problemima kako se žale na ono što su tviteraši pisali pod ovih hastagom.

Pogledajte sjajni promo video ove kampanje i razmislite: da li imate na nešto da se žalite?

Poruka može da stane u sledeću rečenicu:

Umesto da se žalite, donirajte i pomozite nam da rešimo prave probleme!

Kako je kampanja nastala i odakle potiče ideja možete pogledati u narednoj studiji slučaja:

Da li ste vi koristili ovaj hashtag? Hoćete li ga koristiti i ubuduće?

O autoru/ki

Dunja Lazić

Kreativna i hiperaktivna, još jedna zavisnica od inovacija i informacija. Ako je sadržaj kralj, ona je engleska kraljica.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.