Mala holandska kompanija za osiguranje koja je pronašla svoju mikro-nišu nudeći osiguranje koje pokriva troškove sahrane pokrenula je Holandiju da razmišlja o smrti na jedan popuno drugačiji način, i za to je nagrađena Kanskim lavom: Grand Prix Media Lions (agencija Ogilvy & Mather Amsterdam). Kada pogledate video klip – studiju slučaja biće vam jasno i zbog čega je za nagrada potpuno zaslužena.

Niko ne voli da razmišlja o smrti, pogotovo ne o smrti drage osobe. No, za čim najviše žalimo kada umre neko ko nam je drag? Što mu nismo rekli sve ono lepo što smo misli, zato što nismo provodili dovoljno vremena sa njima, da nam je nedostajao makar jedan dan. Kompanija Dela svoju promotivnu aktivnost usmerila je upravo na ovo, podstičući ljude da na vreme kažu onima koje vole sve ono što misle.

Ideja kampanje pod nazivom Zašto čekati da postane prekasno? Recite nešto divno danas! (Why wait until it’s too late? Say something wonderful today) je bila dati ljudima šansu da kažu ono što misle: na web stranicama, u video snimcima, štampajući novinske listove koji su na sebi imali napisano samo “Dear” (dragi/a). Podstakli su ljude da se aktiviraju, da ispolje emocije, i da, iako o smrti ne vole da pričaju, ipak razmisle na vreme o svemu za čim bi žalili.

Rezultati: kompanija Dela je ušla u top 10 najprepoznatljivijih brendova u Holandiji, a osiguravajući kapital je porastao za 50%. Međutim, ono što se ne može materijalno izraziti jeste emotivno povezivanje koje su podstakli, a koje je ipak najvažnije.

Pogledajte promotivni video klip, sigurno je da nećete ostati ravnodušni:

Šta čekate? Pozovite mamu, tatu, baku, najveću ljubav, brata – ne dozvolite da bude prekasno!

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.