Konačno i u Srbiji možemo da isprobamo i vidimo Facebook Logout Experience na delu. Naime, Web Media Agency je za jednog klijenta kreirala upravo ovakvu premium Facebook reklamu koju ćemo moći da vidimo od ponoći.

Facebook Logout premium reklame se prikazuju korisnicima tek nakon što se izloguju iz svojih Facebook profila. Ovakve inovativne kampanje smo već mogli da vidimo u svetu, a verovatno najbolji rezultat imao je američki startup Fab. Večeras,  zahvaljujući kreativnosti Web Media Agency, Facebook Logout Experience dolazi i u Srbiju.

LOX Photo

O ovom načinu reklamiranja dosta se spekulisalo, i dok neki misle da niko ne bi kliknuo na reklamu posle logouta, mnoge kampanje pokazale su odlične rezultate. Jedan od razloga je svakako premeštanje reklame iz njenog uobičajenog newsfeed okruženja. Kada su prošle godine svi iskazali svoje nezadovoljstvo rezultatima reklamiranja na Facebooku i General Motors objavio kako ukida budžet za reklamiranje na ovoj društvenoj mreži, Facebook je odreagovao kreiranjem novog formata reklama za koji još uvek nije sigurno koliko košta već se i o tome samo spekuliše.

Logout Experience predstavlja novi Premium format Facebook oglašavanja koji omogućava prikazivanje oglasa posebnog formata kada se korisnik izloguje sa Facebook profila. Novi Facebook proizvod pruža mogućnost  brendovima da se više i bliže povežu sa svojim fanovima, da im ponude nove sadržaje i reklamne poruke,  čak i kada su fanovi završili svoju Facebook “avanturu”.

Web Media Agency, koja je zaslužna za ovu kampanju, najavila je da će uskoro Facebook logout experience i drugi premium formati postati zastupljeni na tržištu kao deo standardne ponude ove agencije.

No, od večeras u ponoć ćete i sami imati priliku da se uverite u uticaj i inovativnost Facebook logout premium reklama, potrebno je samo da se izlogujete. Javite nam kako vam se dopada novi način oglašavanja!

O autoru/ki

Dunja Lazić

Kreativna i hiperaktivna, još jedna zavisnica od inovacija i informacija. Ako je sadržaj kralj, ona je engleska kraljica.

4 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.