U zemlji poput Sjedinjenih Američkih Država, koja ima velikih problema sa telesnom težinom svojih građana, servisi za dostavu hrane nisu ništa novo. Brza hrana, “spora” hrana, meksička, kineska, italijanska ili koja god druga kuhinja ima svoju dostavu, ili koristi spoljne servise kurirske službe. U borbi za svoje mesto neophodno je pronaći onu toliko potenciranu nišu: prostor na tržištu koji nije dovoljno pokriven, i/ili na kojem se vidi mogućnost osvajanja. 

Jednu od takvih niši pronašla je i aplikacija za planiranje obroka i dostavu hrane HealthyOut. Bilo da ste odlučili da ovog meseca budete na Low Carb dijeti, ili da probate da se hranite bez mesa, ova aplikacija ima “zadatak” da vam u tome pomogne. Prilikom prvog pokretanja unesete svoje zahteve u pogledu sastava, kalorijske vrednosti, preferiranih ukusa, i dva puta dnevno 90 minuta pre planirane dostave dobićete SMS sa sadržajem planiranog obroka, koji možete da otkažete, izmenite ili potvrdite porudžbinu.

HealthyOut

Cena ovog servisa je 28 dolara mesečno, a u pretplatu je uračunato planiranje obroka i dostava, od ponedeljka do petka, dva puta dnevno.  Na ovu cenu ćete morati dodati i troškove samih obroka, odnosno, restorana koji vam priprema hranu. Uzevši u obzir koliko vremena oduzima priprema hrane (pogotovo kada su u pitanju posebni jelovnici), nije pogrešno ovoj aplikaciji i sličnim servisima predvideti sjajnu budućnost.

Možda bi regionalni servis Donesi mogao da razmisli o sličnom plaćenom servisu? Sigurno je da za to imaju potencijal: baza restorana i korisnika već postoje, a ova nadogradnja bi samo donela još više koristi kako korisnicima, tako i restoranima.

Da li biste vi koristili ovakav servis? 

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.