Šta ljudi najviše “instagramuju“? Hranu. Bilo da je to novi recept koji su isprobali ili specijalitet koji su naručili u restoranu – slike hrane svakako dominiraju Instagramom. Odakle trend fotografisanja hrane i zašto sve češće prvo fotografišemo pa tek onda probamo jelo, i nije sasvim jasno, ali svi su primetili ovaj trend i većina mu se priključila.

Tako smo mogli ovih dana da pogledamo Instagram food prank u kom “uticajni instagramaš” prilazi ljudima u restoranu i fotografiše njihovu porudžbinu kako bi je postavio na Instagram:

Ova ideja nije jedina koja je nastala zahvaljujući trendu slikanja hrane na Instagramu – pokrenut je i Tumblr blogSlike hipstera koji slikaju hranu (ilustracija ovog teksta je jedna od fotografija na tom blogu).

Shvatila sam koliko je prirodno bila osmišljena jedna od najinovativnijih kampanja koje sam videla na ovoj društvenoj mreži. Naime, njujorški restoran Comodo napravio je Instagram jelovnik i podstaknuo goste da slike hrane iz restorana postavljaju na Instagram sa tagom #comodomenu kako bi ostali posetioci mogli da vide kako jelo izgleda, ali i preporuke onih koji su već isprobali hranu. To je restoranu donelo nove klijente, zanimljiv viralni efekat i što je najvažnije – neprocenjivu online knjigu utisaka na Instagramu.

Pogledajte studiju slučaja u narednom video klipu i razmislite o ovome: zar ne bi bilo super da svaki restoran ima svoj Instagram jelovnik?

Da li vi koristite Instagram? Fotografišete li hranu?

Da li biste koristili Instagram jelovnik?

O autoru/ki

Dunja Lazić

Kreativna i hiperaktivna, još jedna zavisnica od inovacija i informacija. Ako je sadržaj kralj, ona je engleska kraljica.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.