Holandska kraljevska avio kompanija KLM već je poznata po sjajnom nastupu na društvenim mrežama, odličnom odnosu prema klijentima i održavanju odlične reputacije. Oni nisu poput drugih kompanija bežali od društvenih mreža i plašili se komentara potrošača, već su svoju popularnost na društvenim mrežama gradili i neprestano iznenađuju svojom kreativnošću.

Kada su primetili koliko njihovih putnika na društvenim mrežama objavljuje svoja putovanja ovom kompanijom, odlučili su da ih nagrade za vernost. Naime, pronašli su ljude koji tvituju, postavljaju statuse na Facebooku i ček-inuju se, malo su ih “uhodili” na društvenim mrežama kako bi pretražili njihova interesovanja. Pronašli su po jednu zanimljivu stvar koju mogu da iskoriste i spremili  im personalizovane poklone.

Iskoristili su najbolji trenutak: dosadno čekanje na gejtu pre ulaska u avion, pronašli odabrane putnike i putnice i predali im poklone, svaki uz ličnu poruku i znak da im je stalo.

Zanimljivo je koliko možemo da naučimo od ovog sjajnog, prijateljskog postupka i koliko je ovaj vid marketinga efektan. Ko god da se u kompaniji dosetio ove sjajne kampanje, odlično je iskombinovao marketing na društvenim mrežama  i menadžment veza s klijentima i na oba polja napravio sjajn potez. Kampanju su nazvali KLM surprises i neko vreme je redovno praktikovali na svojim letovima.

Pogledajte ovaj interesantan video klip:

Da li biste vi voleli da vas ovako iznenade na sledećem putovanju? 

O autoru/ki

Dunja Lazić

Kreativna i hiperaktivna, još jedna zavisnica od inovacija i informacija. Ako je sadržaj kralj, ona je engleska kraljica.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.