Tokom sedmice između 2. i 16. juna, marketingITD je objavio ukupno 12 tekstova. U ovom pregledu biće navedeno najinteresantnijih 6, a kriterijum jesu vaši glasovi na društvenim mrežama, tačnije: koliko puta je neki tekst bio podeljen na Facebooku, Twitteru i mreži Google +.

1. I psi lutalice imaju vlasnike, samo su oni nevidljivi

Koliko puta ste videli psa lutalicu na ulici? Da li vam je nekad palo na pamet da ga usvojite? Meksička agencija Young & Rubicam odlučila se za zanimljivu kampanju kako bi podigla svest o psima na ulici: pse bez vlasnika pustili su u šetnju gradom sa “nevidljivim” vlasnicima.

Pogledajte kako je izgledala kampanja: Psi lutalice u šetnji sa nevidiljivim vlasnicima

2. Umesto :* pošaljite malo konkretniji virtuelni poljubac

Google i Burberry udružili su snage i kreiraliBurberry KissesGoogle Chrome aplikacijukoja omogućava da pošaljete virtuelni poljubac voljenoj osobi. Dovoljno je da “cmoknete” ekran, izaberete nijansu ruža za usne i ukucate e-mail adresu na koju želite da vaš poljubac stigne. Nakon pakovanja poljupca i poruke u kovertu, možete gledati kako ona preleće 3D pejzaž i odlazi na adresu koju ste ukucali.

U tekstu Burberry poljupci: Pošaljite virtuelni cmok bilo kome na svetu! imate objašnjenje i kako.

3. Fiat Abarth 500: Ne možete ga pratiti

Mention, RT ili promovisan tvit – to je uobičajni način komunikacije kompanija na Twitteru. Uspeh na ovoj mreži se ogleda u brzini odgovaranja, „spominjanja“ naloga i uglavnom se sve kompanije takmiče u tome koliko će njihov nalog imati pratilaca. Zapravo, svi osim kompanije FIAT, koja je otvorila nalog za svojFiat Abarth 500 sa namerom da taj nalog nema ni jednog pratioca. Da, baš tako.

Zašto? Evo objašnjenja: Fiat Abarth 500: Previše brz da biste ga pratili – čak i na Twitteru

4. Instagram jelovnik, ili: Kako iskoristiti trendove na društvenim mrežama u svoju korist

Šta ljudi najviše “instagramuju“? Hranu. Bilo da je to novi recept koji su isprobali ili specijalitet koji su naručili u restoranu – slike hrane svakako dominirajuInstagramom. Odakle trend fotografisanja hrane i zašto sve češće prvo fotografišemo pa tek onda probamo jelo, i nije sasvim jasno, ali svi su primetili ovaj trend i većina mu se priključila.

Instagram i hrana: Kada su već neodvojivi, iskoristite ih kao promociju svog restorana!

5. Eva Herzigova naga u reklami. Dobro, nije skroz – nosi cipele

Poznati svetski dizajner obuće Brian Atwood razgolitio je jednu od najlepših manekenki sveta, Evu Herzigovu, u reklami za kolekciju proleće/leto 2013. U rimejku čuvene scene iz nažalost nezavršenog filma Something’s Got To Give (1962.) umesto Marylin Monroe Eva Herzigova se kupa naga u bazenu, noseći samo cipele ovog čuvenog kreatora.

Kako se rashlađuje Eva Herzigova? Plivajući samo u Brian Atwood cipelama [VIDEO]

6. Golubovi pismonoše nose vaše tvitove širom Evrope

Kako bi promovisali svoje usluge prenosa podataka u roamingu, švedski mobilni operater Fogg iskoristiće ni manje ni više nego – golubove pismonoše.

Iskoristi i ti šansu, testiraj: Pošalji tvit preko – goluba pismonoše!

Šta se vama najviše dopalo iz prethodne nedelje?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.