Kako bi promovisali svoje usluge prenosa podataka u roamingu, švedski mobilni operater Fogg iskoristiće ni manje ni više nego – golubove pismonoše.

Tweets beyond borders je naziv ove zanimljive kampanje, a ideja je sledeća: na njihovoj web stranici odaberite državu iz koje želite da pošaljete tvit (u opcijama su Danska, Nemačka, Belgija i Holandija), upišite poruku – ili odaberite od ponuđenih, a četiri goluba će 18. juna krenuti na put da dostave vašu poruku.

Offline Twitter poštari dobili su i svoje naloge na Twitteru kako biste lakše pratili put svog tvita. Ukoliko šaljete tvit za nemačku, vaš golub je Hans tj. @hansthepigeon. Willma leti za Holandiju i možete je pratiti na @Wilmathepigeon, u Dansku leti Engelina@EngelithePigeon, a Jean-Claude, @JCthepigeon, je na raspolaganju za Belgiju.

Iza kreative ove kampanje stoji agencija Perfect Fools Stockholm, a kako se navodi u tekstu na Creativity Online, svaki od četiri goluba će nositi Fogg SIM karticu povezanu na GPS sistem za praćenje koji će aktivirati tvitove. Obzirom da su kartice zalepljene super-lepkom na njihova pera, nadamo se da će biti nežni prema ovim arhaičnim poštarima.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.