Kompanije Samsung Electronics i New Look Entertainment predstavile su novu aplikaciju za kupovinu sadržaja za smart telefone i tablet uređaje – Samsung Korner.  Aplikacija je besplatna za korišćenje a omogućava kupovinu popularne muzike, knjiga, filmova i stripova.

 U saopštenju se navodi sledeće:

Od sada korisnici u Srbiji imaju na raspolaganju na jednom mestu, kada god požele bez obzira na mesto gde se nalaze, oko 200 domaćih i inostranih filmskih hitova, veliki broj knjiga različitih žanrova (od literature za decu do bestselera domaćih i stranih autora), oko 5.000 muzičkih numera (od muzike za decu, domaće narodne i pop muzike do inostranih hitova), preko 20 domaćih magazina (Hi–Files, Serije+, Travel, PC Press, Cinema +, Story, Lisa, Sensa, Sensa Special, Elle, Cosmopolitan, National Geographic, Men’s Health, Moja lepa bašta, Moj stan, Mama,…), kao i popularni strip “Edit i ja”.

Pored Srbije, planira se širenje na ceo region, a aplikaciju možete preuzeti preko Samsung Apps. Samsung Corner predstavlja inovaciju, obuhvata bogat i raznovrstan sadržaj i očekuje se da će privući veliki broj korisnika.

Aplikacija Samsung Corner neguje individualnost korisnika i pomaže mu da otkrije svet koji voli, a koji do sada nije znao gde da pronađe.

Za sada, zahvaljujući saradnji sa distributerskim i izdavačkim kućama, aplikacija sadrži preko 5.000 naslova a očekuje se još veći broj, nakon početne reakcije korisnika i procene tržišta. Aplikacija već prihvata nekoliko sistema plaćanja, poput kreditnih kartica, QVoucher i MoneyBookers sistema kao i putem SMS poruka. Ostaje samo da vidimo kako će korisnici iz Srbije reagovati na aplikaciju te koliko će i kakvog sadržaja preuzimati a kako Samsung Corner teži ispunjavanju potreba individualnog korisnika, ponuda sadržaja preko aplikacije će postepeno biti sve bogatija i raznovrsnija. Takođe, planiran je i njen dolazak na velike ekrane. 

Samsung Korner event

Svi ljubitelji Samsung uređaja imaće prilike da sadržaje Samsung Cornera vide i na velikom ekranu, što znači da će Samsung corner uskoro biti dostupan i za Samsung Smart televizore“, rekao je Saša Marjanović, direktor korporativnog marketinga u kompaniji Samsung Electronics.

Takođe, domaće i regionalne kompanije  imaju priliku da svoje sadržaje ponude preko Samsung Corner aplikacije i tako dobiju dodatnu promociju. Ovo je svakako dobra vest za umetnike i izdavačke kuće jer može značiti veću vrednost sadržaja koje plasiraju i jedan dobar odgovor na veliki rast piraterije.

Da li ste već preuzeli Samsung Korner i da li ćete koristiti ovu aplikaciju? 

O autoru/ki

Dunja Lazić

Kreativna i hiperaktivna, još jedna zavisnica od inovacija i informacija. Ako je sadržaj kralj, ona je engleska kraljica.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.