Kafa je, pored vode, najpopularniji napitak na zemlji: u svetu se popije čak 400 milijardi šoljica kafe godišnje! Zaista impozantna brojka, te i ne čudi da mnogi kažu da bez vode možda mogu, ali bez kafe nikako. Opsesija kafom ide dotle da bi najverniji fanovi fanovi ovog napitka rekli i da je kafa razlog zbog kojeg se bude svakog jutra.

Ispijanje kafe predstavlja vrstu rituala čiji je nezaobilazni detalj naša omiljena šoljica. Kada pijemo kafu iz omiljene šoljice subjektivni osećaj je kao da je kafa ukusnija, a uživanje veće. Razlog zbog kojeg je upravo ta neka šolja draža od druge najčešće i ne postoji, ali je sigurno da baš taj predmet na neki način oslikava i nas same. Ovo je bila inspiracija i za kafu  Grand, koja je uradila simpatičnu Facebook aplikaciju pod nazivom „Šoljizacija“.

Po poznatom principu „obuci Cicu“ svako može napraviti šoljicu koja oslikava nju/njega kao osobu: možete svojoj šoljici dodati  šešir, cilindar, naočare za sunce, monokl, nakit, brkove… dakle: totalna personalizacija.

Kada napravite svoju šoljicu, fotografiju možete preuzeti i postaviti je kao svoju profilnu fotografiju. Ukoliko nemate ideju šta postaviti kao svoju cover photo, Grand kafa je mislila i na to, pa tako možete napraviti zajedničku fotografiju dve šoljice, vaše ili vaše i vama drage osobe.

Interesantno bi bilo videti ove šoljice na našim stočićima – ko zna, ako korisnici budu dovoljno inspirativni, možda se Grand i odluči da ih nagradi sa šoljicama baš po njihovoj meri.

O autoru/ki

Dragana Marković

Veliki ljubitelj društvenih mreža, interneta i knjiga. Veliki obožavalac zime i snega. Voli da zasmejava ljude oko sebe.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.