Rezultati istraživanja agencije Nielsen za april i maj mesec pokazuju da televizija PINK, uz RTS 1 i PRVA TV, ima najgledaniji program. Sa čak 34,9% udela u aprilu i 24,4% udela u ukupnom auditorijumu, televizija PINK drži sigurno prvo mesto.

Od drugih kanala, rast gledalaca zabeležio je jedino B92 u aprilu (9.7%, u odnosu na martovskih 8.4%), ali se u maju taj udeo spustio na čak 7.7%. PRVA je u prethodna tri meseca izgubila 2% svojih gledalaca, kao i RTS1, a obzirom da je učešće ostalih televizijskih stanica poraslo za 4% jasno je gde su se okrenuli gledaoci. Takođe, minimalni pomak u udelu beleži i prvi program Radio Televizije Vojvodina, sa dosadašnjih 1% na 1.1%.

Obzirom da je od 1. maja PINK počeo da emituje i svoj paket od 60 kanala različitih tematskih programa, od sporta, preko filmova i serija do muzike i kuvanja, osnovano je pretpostaviti da su se gledaoci preusmerili na nove kanale u ponudi.

Za veći format fotografije kliknite na nju:

UDEO NAJZNACAJNIJIH TV STANICA U UKUPNOM TV AUDITORIJUMU mart april maj 2013 Nielsen

Redovno istraživanje se sprovodi na teritoriji Srbije bez Kosova, pomoću merača gledanosti ugrađenih u  880 domaćinstava (tzv. piplmetri). Prosečni dnevni uzorak je činilo 2.446 pojedinaca u aprilu, odnosno 2.423 pojedinca u maju.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.