Srbija sigurno nije prva država čiji je predsednik otvorio nalog na Twitteru, niti je prvi predsednički “potvrđeni” (eng. verified) nalog, ali je sigurno među manjim državama, što po broju stanovnika, što po broju korisničkih naloga.

Interesantno je  da profil nije otvoren u lično ime Tomislava Nikolića, već se zove @predsednikrs, jer je, kako je objašnjeno na profilu, to Zvanična prezentacija predsednika Rebublike Srbije na Twitteru, te da Tvitovi predsednika počinju sa TN (zapravo ТН, jer se sa zvaničnog naloga tvita na zvaničnom pismu srbije – ćirilici).

Kako Twitter navodi u objašnjenjima, verifikacija naloga se radi prvenstveno za muzičare, glumce, modele i modne kreatore, državne vlade, političare, religije, novinarstvo, medije, oglašavanje, poslovanje i druge slične interesne sfere.

Odavno već stoji obaveštenje da se novi zahtevi za verifikovanje naloga ne primaju, već da je Twitter po tom pitanju proaktivan, odnosno, sâm kontaktira one naloge za koje smatra da bi trebalo da imaju potvrdu da su pravi. Ovo navodi na zaključak da je profil predsednika Srbije verifikovan nakon što je neko iz Twittera kontaktirao predsednički kabinet kako bi proverili da li je zaista u pitanju pravi nalog.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

3 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.