Sinoć smo objavili da je nalog predsednika Srbije  na Twitteru @predsednikrs dobio i zvaničnu potvrdu da je pravi (verified), a danas donosimo informacije i kako je do toga došlo. Naime, iako Twitter navodi da zvanično nije moguće zatražiti potvrdu autentičnosti naloga – istina je nešto drugačija.

Od izvora iz predsedničkog kabineta saznajemo da je prvi korak ipak došao sa njihove strane: iscrpnom pretragom pronađena je kontakt osoba iz Twittera zadužena upravo za ovu vrstu naloga. Kada je dobijen spisak potrebnih podataka za potvrdu identiteta (jedan od dokaza bio je i mail poslat sa naloga ___@predsednik.rs), zahtev je sa potrebnim podacima prosleđen, i u roku od 7 dana je proces verifikacije završen.

Ukoliko, dakle, želite da dobijete verified account pored svog imena, ili naziva brenda/kompanije, moraćete malo da istražite. Sigurno je da Twitter nije bez razloga ukinuo opciju direktnog apliciranja za potvrđene naloge, a neke od razloga potražite i u ovoj diskusiji.

Veliki brendovi, popularne ličnosti, priznati stručnjaci i slične kategorije imaju tu sreću da im se Twitter sam obrati, kao što je na zabavan način objasnio Anil Dash. Nama ostalima ostaje da radimo na sopstvenom identitetu, ili da pronađemo ko je ta misteriozna osoba u kompaniji Twitter koja se bavi potvrdom indentiteta naloga :)

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.