U oglašavanju, najveći izazov je ne biti suviše kreativan, kako kreativnost oglasa ne bi nadmašila predmet oglašavanja. Neke (viralne) kampanje u tome uspeju, neke ne. Često se dešava da zapamtimo reklamu, jer nam je bila zabavna, smešna, šokantna – ali ne zapamtimo šta je ona zapravo oglašavala. Ovo sigurno nije problem kampanje za audio-knjige izdačava Penguin Group (India) – poruka sa njihovih plakata je dovoljno jasna.

Kako bi promovisali svoje zvučne knjige, u saradnji sa agencijom McCann Worldgroup India pokrenuli su kampanju čija tri postera vidite u nastavku. Srž kampanje jeste vizuelno objašnjenje šta su zvučne knjige: zamislite da vam autor čita svoje delo na uvo.

Za ovu kampanju McCann Worldgroup India je nagrađena Zlatnim lavom za oglašavanje u štampi (Press Gold Lion) na nedavno završenom Kanskom festivalu oglašavanja Cannes Lions.

Penguin Audiobooks Oscar Wilde

Penguin Audiobooks: Oscar Wilde

Penguin Audiobooks Mark Twain

Penguin Audiobooks: Mark Twain

Penguin Audiobooks William Shakespeare

Penguin Audiobooks: William Shakespeare

Da li bi vas podstakli da kupite zvučne knjige?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.