Četrnaestog juna je u Sarajevu održana treća po redu Branding konferencija, na kojoj su svoja iskustva o brendiranju podelili stručnjaci iz regiona.

Govorilo se o ulozi medija u kriznom komuniciranju, budućnosti reklamnih agencija, brendiranju robnih marki, ali i država.

branding konferencija 2013

Tema

Branding konferencija, prema rečima organizatora, ima dva cilja: prvi je da podstakne razvoj domaćeg tržišta te da pomogne domaćim brandovima da postanu konkurentni na regionalnom tržištu, a drugi cilj je da postane jedan od najznačajnijih marketinških događaja u regionu i da Sarajevo učini centralnim mestom okupljanja najvećih marketinških stručnjaka.

Konferencija je bila podeljena u sedam segmenata, koji su imali sledeće teme: Kako efikasno komunicirati?Brendovi u krizi, Zlatna koka u rukama država, Ko su pravi fajteri, Genotip brenda, Stiže nova brža, bolja S generacija i radionica Oslobodi kreativni potencijal.

Organizacija

Kao jedna od predavača, moram priznati da sam se osećala zaista prijatno sve vreme boravka u Sarajevu, a sudeći i prema komentarima drugih učesnika, kako predavača, tako i posetilaca, zadovoljstvo je bilo svačije.

Osim pozitivnih utisaka o konferenciji, i o zaista velikom trudu organizatora – Via Media, na čelu sa Vesnom Beganović, iz Sarajeva sam ponela i knjigu, Tajna javnog nastupa, koju sam dobila na poklon.

Svakog od učesnika je sačekao i poklon – seme, uz poruku da je brend kao i drvo, i da uspeh brenda zavisi koliko se truda uloži u njegovo “zalivanje”, negovanje i koliko pažnje se posveti njegovom rastu.

Branding Conference drvo

Predavači

Ivana Galić, Vipnet d.o.o.
Aleksandra Kregar Brus, Atlantic Group
Boris Belak, Luminus Creative
Marina Čulić Fischer, Dialog komunikacije
Almir Flisar, DeamEthic Change
Nikola Bubanj, GREY Group
Vedran Peršić, Sberbank BiH
Marko Pavlović, Al Jazeera Balkans
Magdalena Malinova, Manta Consulting
Necati Okzan, Oyku / Dialogue International
Damir Brčić, Publicis Grupa Cro/BiH
Zdenka Milanović, McCann
Bruno Omerović, Personal.com
Vladimir Prelovac, Prelovac Media
Domagoj Davidović, Proximity Zagreb
Sandra Simonović, marketingITD

Zaključak

Branding konferencija je jedna od onih koje vam ostanu u sećanju kao događaji sa dosta pozitivne energije, i na koje zaista želite da se ponovo vratite. Ukoliko budete u prilici, sledeće godine obavezno posetite Sarajevo, put će vam se višestruko isplatiti: razmenićete iskustva sa kolegama iz regiona, čućete dosta primera iz prakse, upoznaćete veoma ljubazne ljude i domaćini će se zaista potruditi da vam ukažu gostoprimstvo.

Zahvaljujem Vesni, i celom Via Media timu na pozivu, i iskreno se nadam da se vidimo i naredne godine.

Foto: Branding konferencija; privatna arhiva

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.