Tržište sadašnjosti nalazi se u nišama. Uspešan brend današnjice se, više nego ikad, povezuje sa emocijama. Kada ove dve činjenice povežete u jedno i uzmete kao osnovu za promotivnu kampanju, uspeh sigurno neće izostati. Na “kartu” emocije u jednoj specifičnoj niši zaigrao je Ogilvy & Mather Chicago kreirajući promo kampanju za British Airways India pod nazivom Poseti mamu.

Kroz ovaj video klip upoznajemo majku Indijca koji je sa 17 godina otišao iz Mumbaija u Njujork, i od tada se nije vraćao kući. British Airways je poručio mami da želi da joj pomogne da vidi svog sina: zamolili su je da napravi njegovo omiljeno jelo, i javili da sačeka kurira koji će doći da preuzme. Majka se, kao i svaka majka, nadala da će emocije i nostalgija koje će jelo okra parathas probuditi kod njenog sina biti dovoljni da ga dovedu do nje. Međutim, ona ne zna celu priču i pozadinu akcije.

U ovom dirljivom video klipu ppogledajte šta je zapravo osmislila agencija Ogilvy & Mather:

Zanimljiva je i igra reči u nazivu ove kampanje na engleskom jeziku: mom je kraći oblik reči mother (mama), ali se kampanja zove Visit Mum – što je skraćeno od Mumbai.

Igrajte na emocije svojih potrošača, ali igrajte suptilno, i probudite im prava, pozitivna osećanja. Samo to je ono što se računa, jer ne želite da budete među onih 73% brendova za kojima niko ne bi žalio ukoliko bi sutra nestali.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.