Udobno ste se smestili na svoje sedište u kupeu, voz kreće, vi se opuštate, oči vam se sklapaju. Naslanjate glavu na prozor i tako sanjivi čujete glas – iz svoje glave. Ukoliko vam ovo deluje kao opis simptoma nekog psihičkog poremećaja, niste daleko od istine, ali postoji i drugi razlog zbog kojeg biste mogli čuti glasove u glavi: novi tip oglasnih poruka!

U trenutku kada naslonite glavu, Sky Go počinje emitovanje svoje poruke koju ćete čuti samo vi. U pitanju je tehologija koju godinama uspešno koristi vojska, ali i medicina, kao rešenje za osobe čiji je sluh oštećen: emituju se vibracije visokih frekvencija koje će “čuti” samo oni čije su glave naslonjene na taj isti prozor. Pogledajte video snimak koji će vam bliže objasniti o čemu je reč:

Agencija BBDO Düsseldorf, u saradnji sa Sky Go, stoji iza ovog kreativnog načina oglašavanja, a planiraju da ih postave u svim vozovima koji saobraćaju kroz Nemačku. Biće emitovano nešto poput programa koji slušamo po radio-stanicama: muzika, reklame i vremenska prognoza.

Ovaj novi vid oglašavanja znači da više nećete biti mirni ni dok spavate, sa svojim slušalicama u ušima, jer ovi zvuci ne dopiru spolja – ili barem ne kroz vaše uši.

Komentari na video klip postavljen na YouTube mreži su nedvosmisleni: nećemo kupovati ništa što se ovako bude oglašavalo, zajednički je stav većine onih koji su se oglasili.

Kakav je vaš stav? Da li vam se ovo čini kao suviše zadiranja oglašivača gde im mesto nije, ili vam ne bi smetalo da vam se obraćaju i na ovaj način?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.