Kada smo pre mesec dana najavili akciju kompanije Coca-Cola o poklanjanju teretane na otvorenom za 45 mesta u Srbiji, nismo mogli ni da prepostavimo da će ona izazvati toliko snažnu reakciju ljudi. Do današnjeg dana, više od milion glasova su poslali građani Srbije za izbor 45 teretana na otvorenom koje će Coca-Cola sistem izgraditi povodom obeležavanja četiri i po decenije od početka proizvodnje ovog napitka u Srbiji.

U ovaj konkurs, koji je otvoren do 1. avgusta, uključene su sve opštine u Srbiji, a podeljene su u tri kategorije (prema broju stanovnika) i sve one imaju podjednaku šansu da dobiju teretanu. Koje će to opštine biti upravo svojim glasovima odlučiće građani. Stanovnici mnogih opština, kao i same opštine, već su se dobro organizovali u motivisanju svojih sugrađana sa željom da upravo oni dobiju svoju zonu za vežbanje na svežem vazduhu i naravno besplatno.

Kako bi osvojili Coca-Cola aktivnu zonu za svoju opštinu, građani mogu da glasaju putem web stranice www.45godinausrbiji.rs ili aplikacije 45 godina u Srbiji na Facebook strani Fabrika radosti. Rezultati glasanja mogu se kontinuirano pratiti na samom sajtu gde se može videti koje opštine trenutno vode u svakoj kategoriji.

Proglašenje pobedničkih opština biće objavljeno u avgustu, dok je otvaranje prve teretane na otvorenom predviđeno za septembar. Planirano je da do kraja 2013. bude izgrađeno do 10 teretana na otvorenom, a preostalih 35 do maja naredne godine.

«Ova kampanja je do sad postigla ogroman uspeh i svi koji smo bili angažovani na projektu smo izutetno zadovoljni načinom na koji su građani naše zemlje reagovali na ovakav projekat. Takođe, pokazalo se da su ljudi vrlo aktivni ali i kreaetivni kada ih neka tema inspiriše, a glasanje za 45 Coca-Cola aktivnih zona je očigledno nešto što je pobudilo veliko interesovanje.

Glasanje još uvek traje tako da će sigurno biti još onih koji će želeti da osvoje teretanu na otvorenom za svoju opštinu tako da očekujemo da će broj glasova sigurno biti još veći”, rekao je Miloš Blagojević iz kompanije Coca-Cola Hellenic.

Da li ste već glasali za svoju opštinu?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.