Niko ne voli kada mu na aerodromu saopšte da se let otkazuje. Međutim, Heineken je imao potpuno drugu ideju u svom performansu na aerodromu JFK (Njujork, SAD): pozvali su putnike da oni sami otkažu svoje putovanje, i da zaigraju “Rulet odlazaka” (Departure Roulette) i otputuju na neku sasvim drugu destinaciju, koja je mogla biti bilo gde na svetu. Uslov? Nema odustajanja.

Tokom ove nedelje, agencija Wieden + Kennedy je izvela ovaj performans dva puta. Putnici koji su odlučili da oprobaju sreću igrajući ovaj rulet morali su da pre igranja ruleta otkažu svoje putovanje, a onda da se odmah i ukrcaju na let zanavedenu destinaciju, ma koliko ona egzotična bila. Tako je jedan mladić umesto na šestonedeljni put do svojih bake i deke u Beč otišao na Kipar na dve noći.  Za troškove je dobio 2.000 dolara, te plaćen smeštaj u hotelu za te dve noći.

heineken-departure-roulette-hed-2013

Čitavu ideju pokrenula je kampanja amsterdamskog odeljenja iste agencije, Wieden + Kennedy Amsterdam, koju možete pratiti na YouTube kanalu posebno urađenom za tu priliku.

Da li biste se vi usudili da zaigrate ovaj rulet?

Foto: Adweek

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.