Agencija Httpool ekskluzivno nudi oglašavanje na Skype aplikaciji, čime će, kako se navodi u saopštenju ove kompanije, pomoći brendovima da iskoriste rastuću popularnost ove platforme u Srbiji.

Skype mesečno ima više od 300 miliona aktivnih korisnika u 66 zemalja širom sveta. Korisnici vole Skype jer omogućava besplatno slanje poruka (instant messaging), audio i video pozive i razmenu datoteka. Njegovi najčešći korisnici su obrazovani ljudi između 25 i 55 godina, koji komuniciraju s članovima porodice, prijateljima, ili poslovnim partnerima.

“Mi u kompaniji Skype verujemo u značaj stvarnih i čvrstih odnosa sa porodicom i prijateljima. Skype svakodnevno zbližava ljude, bez obzira u kojoj zemlji žive. Sa novim tržištima koje lansiramo u centralnoj i istočnoj Evropi, radujemo se što ćemo imati još brendova širom sveta koji će sponzorisati najvažnije životne veze”, kaže Lovina McMurchy, genaralni menadžer Skype Advertisinga.

Oglasni prostor na Skype aplikaciji domaćim brendovima omogućava novi vid komunikacije sa korisnicima Skype usluga. Postoji mogućnost postavljanja oglasa na naslovnu stranu Skypa, i takozvani „Conversation Ad“, premijum oglas koji se prikazuje tokom telefonskog poziva. Ova vrsta oglasa omogućava brendovima da postanu deo konverzacije između dvoje ljudi, koja posebno dobija na značaju imajući u vidu da više od polovine razgovora putem ove aplikacije traje 30 i više minuta.

Zakup oglasnog prostora na Skype platformi ekskluzivno za Srbiju nudi kompanija Httpool. To je još jedan u nizu inovativnih proizvoda koje je Httpool premijerno plasirao na srpskom tržištu:

“Inovativni pristup je nešto što će omogućiti oglašivačima da se približe publici u pravo vreme, sa pravom informacijom i to kada donose odluke sa ljudima kojima najviše veruju”, izjavio je Rade Tričković, direktor Httpoola.

Vrednost tržišta internet oglašavanja u Srbiji konstantno raste. Prema zvaničnom izveštaju o potrošnji na digitalno i interaktivno oglašavanje – Adex 2012, koji je objavio i IAB Srbija, ukupna vrednost tržišta u Srbiji u 2012. godini procenjena je na 14,32 miliona evra, što predstavlja porast od 17,29% u odnosu na 2011. Stopa rasta domaćeg tržišta internet oglašavanja je iznad evropskog proseka (11,5%).

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.