Verovatno se svi sećate viralnih reklama za Siri, “asistentkinje” sa iPhone telefona, i hvalisanja kompanije Apple njenim mogućnosti kao i sve većim sposobnostima i veštinama. U januaru ove godine je Apple objavio da Siri nedostaje “ljudskih osobina” te su tražili nekoga ko će joj iste dodeliti. A na internetu se pojavilo puno parodija i neobičnih pitanja za ovu asistentkinju, no čini se da Siri ima odgovor na sve.

Siri

Izvor: www.sueddeutsche.de

Neobični odgovori, uvek spremne dosetke i veliko “znanje” odlike su Siri koja postaje sve popularnija ali i “pametnija”. 

Čini se da je Siri toliko popularna i svojevoljna da se nedavno pojavila u reklami za Windows 8. Naime, Windows je posle serije sjajnih viralnih reklama odlučio da pokaže i kako je bolji od konkurencije i “unajmio” upravo Siri da istakne prednosti novog sistema u odnosu na Apple.

Osim korišćenja Siri u reklami, Windows je iskoristio postojeću reklamu za Apple iPad mini i uz male izmene, napravio parodiju na Apple u korist Windows 8.

Pogledajte i originalnu Apple reklamu koja je bila inspiracija za ovu simpatičnu, ali pomalo nefer parodiju:

Pisali smo već o Microsoft (Windows) reklamama koje se od skoro kreću u nešto drugačijem toku nego što je to bilo ranije slučaj. Čini se da više ništa ne prepouštaju slučaju.

Šta vi mislite o ovakvim reklamama? Imaju li uticaj na vas?

O autoru/ki

Dunja Lazić

Kreativna i hiperaktivna, još jedna zavisnica od inovacija i informacija. Ako je sadržaj kralj, ona je engleska kraljica.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.