Nakon kraće pauze, nastavljamo sa pregledima najčitanijih tekstova. U nedelji između 8. i 14. jula, marketingITD objavio je ukupno 17 tekstova, a za ovaj pregled odabrano je 5 najinteresantnijih. Kriterijum je, kao i do sada, bio broj deljenja na društvenim mrežama (iz tehničkih razloga, u mogućnosti smo da pratimo samo Facebook, Twitter i Google Plus).

1. Utisak sa izložbe Živeo Život

Nostalgija privlači pažnju. Zato su organizatori izložbe „Živeo život“, imajući sve pomenuto u vidu odlučili da animiraju publiku nostalgijom prema jednom drugom vremenu – vremenu “crvenih” pasoša, farmerki iz Trsta, borosana, kariranih stoljnjaka i mirisa pite od jabuka.

Pročitajte Dunjin utisak sa ove izložbe: Živeo život: Izložba koja vas vraća u neko drugo vreme

2. Viralni marketing na (srpskom) internetu

Ne možete naterati ljude da vole vašu reklamu. Možete dati sve od sebe da kampanju učinite zanimljivom, da je učinite dopadljivom, ali je ne možete na silu napraviti viralnom. Ovo je tekst o jednoj takvoj reklami, koja je spontano osvojila srpski internet, “pretvorivši” se u meme.

Reklama Raiffeisen banke i Viralni marketing: Može li…? Može! (SK)

3. Kako da (re)brendiramo Srbiju uz pomoć (pradavne) prošlosti

Postoji sasvim dovoljno primera, i nije više pitanje šta kultura može da uradi za nas, pitanje je šta mi možemo da uradimo za kulturu. U ovom tekstu, Aca daje svoj predlog – ideju kako brendirati ono što imamo, a što drugi teško mogu kopirati: praistoriju.

Brendiranje prošlosti: Primer promocije kulturnog nasleđa

4. Kako se reklamira festival horor filma? Hororom uživo

Zamislite da vam sa nepoznatog broja telefona stigne fotografija vaše kuće, a potom, kroz nekoliko minuta, i tekstualna poruka “Sada smo ti u kuhinji…”. Verovatno biste se preplašili na smrt. A upravo to je i bio cilj ove kampanje.

Pogledajte o čemu je reč: Poziv na festival horor filma koji nećete zaboraviti [VIDEO]

5. Rezultati istraživanja o (korporativnim) komunikacijama

Evropski komunikacijski monitor – The European Communication Monitor (ECM) je jedinstveno istraživanje koje je sprovedeno sedmi put za redom. Pogledajte koliko se zemlje bivše Jugoslavije razlikuju od drugih zemalja Evrope u percepcijama

Evropski komunikacioni monitor: Rezultati godišnjeg istraživanja o trendovima u komunikaciji

Šta se vama najviše dopalo iz prethodne nedelje?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.