Zamislite da vam sa nepoznatog broja telefona stigne fotografija vaše kuće, a potom, kroz nekoliko minuta, i tekstualna poruka “Sada smo ti u kuhinji…”. Verovatno biste se preplašili na smrt. Da li biste prvo pozvali policiju, ili pretražili Google za broj telefona s kojeg su poruke poslate?

Šveđanima je očito prva reakcija Google, a na to je sigurno računala i agencija Saatchi & Saatchi Stockholm kada su planirali kampanju koju smo vam upravo opisali. U pitanju je promocija festivala horor filmova Elmstas 3000 članovima kluba – a rezultat je: svi članovi su potvrdili svoj dolazak unutar dva sata od dobijanja prve poruke.

Pogledajte promotivni video:

Obzirom da poruke nisu slate nasumičnim brojevima, već članovima kluba, koji su, dakle, ljubitelji horor filmova i tematike, jasno je zbog čega je kampanja dala dobre rezultate, a ne izazvala tužbe.

Kako se vama ova promocija čini? Da ste član sličnog udruženja, da li bi vam bilo u redu da vas pozovu na ovaj način na festival horor filma?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.