Kako iskoristiti manu tako da bude prednost? Na koji način upotrebiti nešto što se ljudima ne dopada kod vašeg proizvoda u nešto što vole? Ovo je često pitanje kako menadžmenta jedne kompanije, tako i marketing odeljenja. Nekom pođe za rukom da ovo izmeni, nekom, nažalost, ne. A neko uzme vašu manu i od nje napravi svoju prednost.

Brendu papirnih ubrusa Regina uspelo je da iskoristi nuspojavu prosipanja kafe tako da “radi” u svrhu njihove promocije. Na jednom poslovnom sajmu brendirali su šolje za kafu na nešto drugačiji način od onog na koji smo navikli. Naime, šolje su bile obične, bele, ali im je dno bilo gravirano tako da ostavlja otisak logotipa ovog brenda.

Regina stain

Da bi otisak “radio”, neophodno je bilo da se kafa iz šolje “podlije” ispod nje, i ostavi trag na površini na koju je šolja spuštena. I tu na scenu stupa Regina – briše fleke koje je ostavila kafa u samo jednom potezu.

Kako biste bolje razumeli kako je ovo izgledalo, pogledajte promotivni video spot koji je urađen:

Agencija koja stoji iza ove fenomenalne akcije je Ogilvy Deutschland, a rezultati su, kao što ste mogli čuti sa snimka, zadivljujući: ne samo da se kafa  namerno prosipala, već je u poređenju sa sajmom u 2012. godini razmenjeno je duplo više vizit-karti i Regina je sklopila 20% više poslovnih dogovora. A i – 36 šolja je nestalo :)

Ova akcija je još jedan dokaz da vam za kvalitetnu i efektivnu promociju nisu potrebna velika sredstva, već samo dovoljno kreativnosti.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.