Cilj svake reklame je da u najboljem svetlu pokaže proizvod kojim se bavi, zar ne? Ne i ako je dotični proizvod Smart ForTwo, a agencija koja potpisuje reklamni spot BBDO Düsseldorf. Kultni gradski automobil se nipošto ne snalazi na otvorenom i nepristupačnom terenu, a svaki njegov pokušaj da savlada tešku prepreku završava se spektakularnim neuspehom.

Međutim, veoma samokritično i ironično prikazivanje Smartovih mana i nemogućnosti da savlada prepreke dovodi nas do gradskih ulica, na kojima se odvija rasplet ovog TV spota. Smart bez imalo muke ulazi u parking mesto premalo za glomazne SUV modele – potpuno neupotrebljive u gradskim gužvama.

Da li je ovo “češanje” o drugi automobil nastalo greškom montažera, ili u poletu koji u svom prirodnom okruženju dobija, nije poznato :)

Inače, moskovski ogranak agencije BBDO je svoju saradnju sa Smartom iskazao kroz sjajnu outdoor promociju pod nazivom “Smart Unexpected Test Drive”, koja je dala odlične rezultate.

Za kraj, nije loše napomenuti i da je ovaj veoma smeo i neuobičajen pristup agenciji doneo dva Zlatna lava u Kanu. Ko sada može da kaže da su najbolje reklame one koje nekritično hvale?

O autoru/ki

Đorđe Sugaris

Zaljubljenik u novinarstvo, znanje i automobilizam. Borac za kulturu, inovativnost i civilizovano društvo.

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.