U svetu televizije high definition – HD rezolucija je odavno postala standard. Kako to i obično biva, implementacija tehnologija u Srbiji kaska za svetom: nismo još ni pošteno uveli HD (1920×1080 piksela), a u svetu se uvodi ni manje ni više nego četvorodupli HD, to jest 4K (3840 x 2160 piksela)!

Kako bi promovisali novu liniju kamera kao i Bravia televizora koji podržavaju 4K rezoluciju, japanski gigant Sony odlučio se na zanimljivu marketinšku kampanju u saradnji sa najstarijim teniskim turnirom na svetu, prilikom koje je smišljena nova kategorija advertisinga: tzv. microtising. Mikro reklame u vidu logotipa kompanije Sony na Wimbledonu ponosno nosi britanska teniserka Anne Keothavong, ali one su postavljene na naizgled neprimetna mesta: nokte, suknju i pertle. Glavna zamisao kampanje je da će jedino gledaoci 4K televizora uspeti da primete najsitnije detalje i Sonyjevu mikroskopsku reklamicu, time naglašavajući ekstremno visok nivo detalja koji ova tehnologija pruža gledaocima.

Kampanja je planirana da traje dokle god domaća igračica učestvuje na Wimbledonu, međutim – Keothavong je ispala već u prvom kolu. Zvaničnici kompanije Sony najavili su mogućnost ponavljanja kampanje na budućim događajima koji budu bili prenošeni u pomenutoj rezoluciji.

Čini se da će krupan plan dobiti potpuno novi smisao, makar kada je oglašavanje u pitanju.

Šta vi mislite o ovome? Pogodak ili promašaj?

O autoru/ki

Nikola Đokić

PRofesionalno PRovac, a privatno veliki zaljubljenik u muziku i tehnologiju, samoproklamovani internet zavisnik, i veran korisnik Apple uređaja.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.