Da je Apple iWatch više od pukih nagađanja svedoči i podatak da kompanija zapošljava sve više radnika koji bi trebalo da rade na njegovom dizajnu, navodi Financial Times, pozivajući se izvore bliske kompaniji.

Već dugo se nagađa o ovom “pametnom” satu kompanije Apple, o njegovim karakteristikama, a naročito datumu njegovog pojavljivanja na tržištu. Čini se da je Apple najzad sve bliži tom datumu.

Zaposleni u kompaniji nailazili su na razne probleme koje sa sobom nose revolucionarni proizvodi poput pametnog sata koji je savitljiv, u obliku je narukvice i, samim time, ima fleksibilan ekran. Naravno, prvi uslov je da mora biti kompatibilan sa uređajima koje pokreće iOS operativni sistem. Kako bi rešila brojne probleme, kompanija Apple je zaposlila nekoliko desetina ljudi koji rade isključivo na iWatchu.

Trka na tržištu je u toku, te kako ne bi zaostajale za Appleom, kompanije Google, LG i Samsung takođe rade na svojim “pametnim” satovima, dok je Sony za jedan korak ispred drugih , pošto je nedavno objavio drugu verziju svog SmartWatcha sa Android platformom.

Ko će biti prvi, i još važnije – ko će biti uspešniji, ostaje da vidimo.

Ilustracija: Mashable

O autoru/ki

Tamara Dragić

Diplomirani novinar. Nepopravljivi oprtimista. Nikad oportunista. Trvrdoglavo apoliticna. Supruga, majka... veliko dete!

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.