Firefox Izazov je nagradni konkurs u organizaciji Telenora, u okviru kojeg se prijavljeni učesnici takmiče u kreiranju aplikacija za mobilni Firefox operativni sistem. Konkurs počinje 15.07.2013. i završava se 15.09.2013. u 23:59h. Konkurs se organizuje na teritoriji Republike Srbije i države Crne Gore.

Nagradu u vrednosti od 5.000 evra Telenor će dodeliti programeru koji napravi najbolju aplikaciju na ovom konkursu. Ukupan fond nagrada iznosi 12.000 evra, a biće nagrađeno pet najboljih aplikacija.

Specijalna nagrada u vrednosti od 1.000 evra biće dodeljena aplikaciji koja na najbolji način promoviše upotrebu mobilne mreže i internet servisa.

Takmičari se mogu prijaviti na konkurs najkasnije do 10. septembra popunjavanjem formulara koji se nalazi na Telenorovom sajtu. Potrebno je da takmičari postave aplikaciju na Firefox Marketplace i prijave je na konkurs na Telenorovom sajtu najkasnije do 15. septembra.

Aplikacije će se ocenjivati na osnovu njihove inovativnosti, dizajna, funkcionalnosti, stepena integracije sa Firefox platformom i upotrebne vrednosti.

Petočlani žiri činiće Nemanja Žilović, predstavnik Telenora Srbija, Brano Đurović, predstavnik Telenora Crna Gora, zatim Jan Jongboom i Olav Nymoen u ime kompanije ComoYo, Telenorove sestrinske kompanije za internet usluge, kao i Brian King, predstavnik kompanije Mozilla.

Propozicije konkursa nalaze se na zvaničnoj web stranici Telenora.

Telenor će krajem ove godine prvi u Srbiji ponuditi smart uređaje bazirane na Mozilla Firefox operativnom sistemu.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.