Traženje posla danas nije nimalo lak i jednostavan zadatak (ako je ikada i bilo). Na tržištu rada se neprestano pojavljuju novi ljudi sa pregršt diploma, kvalitetnim obrazovanjem, poznavanjem sve više veština i stranih jezika. Kadar je, makar na papiru, sve kvalitetniji i postaje zaista teško napraviti odabir kandidata. Kako da se vi izborite za svoje radno mesto, kada ima još N kandidata sa istim ili sličnim karakteristikama kao i vi? Jedino rešenje je: budite drugačiji.

Od ovoga je krenula i Eliza Doton, studentkinja HULT International Business School. Svesna činjenice da na tržištu rada ima još najmanje par desetina hiljada profila koji su slični njenom, ona se odlučila za nešto kreativniji pristup. Udruženim snagama sa Nebojšom Radovićem (@eniac) strategom za online marketing, svoju poslovnu biografiju odlučila je da predstavi kao interesantnu infografiku:

eliza doton pinterest infographic cv

Osnova infografika je korisnički profil na Pinterestu, uz pomoć čijih detalja je predstavljena radna biografija – svakom ko je makar jednom posetio ovu društvenu mrežu poznati su svi detalji: pin, board, table. Kako ovaj infografik izgleda na Pinterestu pogledajte na Lizinom profilu.

Elizin CV je jedan od primera kako možete skrenuti pažnju na sebe. Poslodavci će svakako pretražiti internet za sve što mogu da pronađu o vama – neka među prvim rezultatima bude i vaš inspirativan CV.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

2 komentara

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.