Microsoft se udružio sa kompanijom Parrot i organizovao takmičenje u programiranju „Neka vaše aplikacije polete!“. Cilj je napisati inovativnu i kreativnu aplikaciju na platformi Windows 8, Windows 8.1 ili Windows Phone, koja omogućava upravljanje AR.Drone letelicom kompanije Parrot čija vrednost iznosi 350 eura (ardrone2.parrot.com).

Takmičenje se sastoji iz 3 jednostavna koraka:

Korak 1: Osmislite

Osmislite Windows 8/8.1 ili Windows Phone aplikaciju koja omogućava upravljanje AR.Drone letelicom. Predlog mora biti poslat u formi teksta, niza skica ili video materijala do 9. avgusta 2013, u 12 časova). Potrebno je da projekat bude kreativan, sa lepo dizajniranim korisničkim interfejsom.

Korak 2: Kodirajte

Preuzmite letelicu. Razradite ideju. Pošaljite video koji ste snimili do 16. septembra 2013., u 12 časova i pustite da ceo svet vidi koliko ste dobru stvar napravili!

Korak 3: Osvojite nagradu

Objavite aplikaciju koju ste napisali u Windows 8 ili Windows Phone Store-u do 16. oktobra 2013., u 12 časova i ako vaša aplikacija funkcioniše, zadržavate letelicu.

“Ovo takmičenje predstavlja sjajnu priliku za programere da prikažu šta je sve moguće napraviti sa inovativnim proizvodima i tehnologijama kompanija Parrot i Microsoft. Siguran sam da ćemo imati priliku da vidimo izuzetne aplikacije.” rečeno je u kompaniji Microsoft.

Web lokacija takmičenja se nalazi na  fly.promorc.com ili www.mscampus.rs/contest.html. Detaljna pravila takmičenja možete naći na zvaničnoj web stranici.

Ukoliko želite da vidite kako se sve letelica može koristiti, posetite Drone Experience YouTube kanal. 

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.