Festivalski prostori stare Tvornice duhana ove će godine šesti put u Rovinju i prvi put u Evropskoj uniji ugostiti oko 4.000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca na Weekend Media Festivalu. Najveći regionalni festival komunikacija od 19. do 22. septembra opet donosi niz zanimljivih predavanja, intrigantnih panela, radionica i prezentacija, uz opušteno druženje i odličnu zabavu na brojnim koncertima i partijima kojima se završava letnja sezona u Rovinju.

Ugledni predavači i panelisti uvek su bili jak adut Weekend Media Festivala. Ove godine u Rovinj tako stiže Tom Buday, voditelj marketinga i odelenja za komunikaciju najveće svetske prehrambene industrije, švajcarske kompanije Nestle. Buday će govoriti o Nestleovom pristupu komunikaciji s potrošačima u današnjem digitalnom svetu.

Profesor strategije iz Cotrugli Business School u Nemačkoj Nicholas Kfuri govoriće o tome kako su društveni mediji promenili marketing, dok će Viktor Marohnić, suosnivač i direktor ShoutEm Five minutes studija iz SAD-a, održati predavanje pod intrigantnim naslovom „Zašto je baš Pekarna Vjesnik vaš klijent iz snova?“. Veliki interes sigurno će izazvati i predavanje direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, koji će govoriti o menadžmentu u kulturi, kao i predavanje voditelja sektora izvoza u Google Israelu Nira Korczaka na temu „From Local to Global“.

Paneli

Festival i ove godine priprema niz panel rasprava na vrlo aktuelne i često kontroverzne teme. Najaktuelnija je sigurno ulazak Hrvatske u EU, o čemu će na panelu pod nazivom „(Ne) idite u EU!“ raspravljati dva vrhunska novinara iz medija Wall Street Journala i Daily Telegrapha smeštenih u Bruxellesu, za koje znamo da na to pitanje gledaju različito. Panel „Croatia Inc. Goes Digital“ posvećen je digitalnim strategijama vodećih hrvatskih kompanija i prebacivanju sve većeg dela poslovanja na web, dok će učesnici panela „Hejtanje na društvenim mrežema“ pokušati da daju odgovor na pitanje kako se boriti protiv velike količine neargumentovanih negativnih komentara na društvenim mrežama. Uvaženi gosti i učesnici ovog panela verovatno će biti hejtovani i uživo pa ćemo i to pratiti i analizirati.

Takmičarsko-revijalni deo

Šesti Weekend Media Festival ima i svoj takmičarsko-revijalni deo, za koji su prijave u toku. Ukoliko ste napravili mobilnu aplikaciju bez koje se ne može živeti, snimili internet YouTube blockbuster, osmislili Instagram profil koji je melem za oči ili imate nešto drugo čime se možete podičiti, Jasno&Glasno, Plan B i Gingernet pozivaju vas da se prijavite za SoMoBorac Awards. Radovi se mogu prijaviti online gde će ih vrhunski ugostiti i obasuti ljubavlju pomno odabran međunarodni žiri.

Weekend media festival

Drugi put za redom na Weekend Media Festivalu biće održan i BalCannes, regionalna revija najboljih reklamnih agencija, koja se organizuje u saradnji sa HURA-om. Prvo izdanje BalCannesa prošle godine je u celoj regiji proglašeno marketinškim događajem godine, a privuklo je preko 100 radova i 50 agencija iz šest zemalja regije. Na BalCannesu 2013. mogu učestvovati sve zainteresovane agencije iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, a prijave se primaju do 1. septembra. Svi prijavljeni radovi će biti prikazani na Weekend Media Festivalu u sklopu BalCannes screening programa te na BalCannes Yellow Pages stranicama – online bazi agencija koja će biti aktivna cele godine. Iako BalCannes nije takmičarskog karaktera, 25 najzanimljivijih projekata biće dodatno predstavljeno u glavnoj festivalskoj dvorani na Weekend Media Festivalu. Više o samom BalCannesu, prijavi i uslovima za učestvovanje možete pogledati na zvaničnoj stranici.

Pregled medijske scene svih tržišta regije i ove godine će se odvijati u sklopu Pogleda preko plota, jer Weekend dovodi šest stručnjaka koji će brzo i dinamično preneti sve što smo propustili u godini iza nas.

Weekend fun

Svi koji su barem jednom doživeli zaraznu atmosferu Weekenda, znaju kako celokupnu sliku doživljaja upotpunjuju upravo i žurke o kojima se priča sve do sledećeg Weekenda. Svaki dan festivala biće niz promocija, koktela, koncerata i večernjih zabava koji su idealna prilika za neformalni networking posetilaca Weekenda.

O autoru/ki

marketing ITD

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.