Jedan od najvažnijih evropskih festivala oglašavanja Golden Drum, koji će ove godine biti održan od 9. do 11. oktobra 2013. u Portorožu, u organizaciji Slovenačke oglašivačke komore, ove godine slavi 20. godina. Tim povodom je u Beogradu gostovala Barbara Krajnc, izvršna direktorka ovog festivala, gde je na konferenciji za medije pozvala sve oglašivačke agencije iz Srbije da se u što većem broju predstave i prijave svoje radove, jer se samo na taj način dižu standardi u kreativnoj industriji i unutar agencija, ali i razvija individualna kreativnost.

Rok za prijavu radova je produžen do 4. septembra, a svi se učesnici mogu registrovati po povoljnijim uslovima, uz smanjenu kotizaciju, do 16. septembra 2013. Ulaz na Festival je za sve studente prvi dan besplatan!

U okviru trodnevnog festivalskog programa, svi učesnici će imati priliku da čuju vrhunske svetske stručnjake u kreativnoj industriji, koji će dati svoj pogled na oglašavanje u proteklih 20 godina, koliko postoji ovaj festival.

Osim kreativne akademije, na ovogodišnjem festivalu biće održana i medijska i digitalna akademija.

Novina u programu iz prethodne godine New Agenda Sessions, na programu je i ove godine i imaće dve teme: Branded contend i Entertaiment, kao i povezivanje kreativne i start up industrije.

Takođe, novina ove godine je i Portfolio speed dating koji mladima pruža jedinstvenu šansu da pokažu svoju kreativnosti, tako što će svoj portfolio predstaviti najpoznatijim kreativnim direktorima iz svijeta.

Takmičenje za najpoželjnije nagrade Nove Evrope

Takmičarski deo festivala i dalje je podeljen na dve sekcije: Single Channel, koji nagrađuje radove koji najbolje i najkreativnije koriste jedan komunikacioni kanal i Multi Channel, koji nagrađuje najbolju kreativnu integraciju više komunikacionih kanala.

Predsednik Single Channel žirija je Enric Nello, generalni kreativni direktor za digital, Grey Spain, dok Multi Channel žirijem rukovodi Jaime Mandelbaum, glavni kreativni direktor Y&R Central & Eastern Europe (Češka).

Novost na ovogodišnjem Festivalu jeste i to što će se po prvi put dodeliti Golden Watch Award za najboljeg kreativnog direktora kampanje koja je osvojila najviše poena na ovogodišnjem festivalu, a sama ceremonija dodele nagrada teći će paralelno za Single Channel i Multi Channel sekcije.

Kao i svake godine, Young Drummers, kreativci, mlađi od 30 godina se  do 10. septembra mogu prijaviti za Publicis Drum Award. Najbolja ekipa, koja za samo tri dana napravi najbolju kampanju, dobiće priliku da je predstavi pred punom festivalskom dvoranom i osvoji nagradu od 5.000 evra, kao i jedinstveno mentorsko iskustvo od strane Publicis Grupe i  mnogobrojne kontakte sa mladim kreativcima iz cele Evrope.

Izvor: Media MarketingFoto: Media Marketing

O autoru/ki

marketing ITD

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.