U svrhu promocije svoje nove mini flaše, Coca-Cola Israel je ponudila svojim potrošačima mogućnost da dobiju minijaturnu 3D verziju sebe, uz pomoć najmodernije tehnologije štampe.

Kako bi osvojili 3D figurice, fanovi su prvo morali da preuzmu mobilnu aplikaciju i kreiraju svoj liku njoj, birajući odeću, obuću, pozadinu i brojne druge detalje koji su im bili na raspolaganju. Odabrani su najinteresantniji predlozi i u posebno kreiranoj laboratoriji unutar fabrike Coca-Cole u Izraelu srećni dobitnici su bili skenirani, a potom je izrađena figurica na osnovu toga i dobili su odličnu uspomenu za ceo život.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Tehnologija 3D štampanja polako, ali sigurno osvaja tržište na svim područjima, a Coca-Cola je odradila zaista zanimljiv i kreativan način upotrebe ove tehnologije u svrhu svoje promocije. Međutim, ideja nije nova – CapturedDimensions nudi mogućnost da napravite mini repliku sebe, ili svojih ljubimaca.

Kako podseća Venture Beat u svom članku o ovoj akciji, kvalitet 3D štampanja zavisi najviše od kvaliteta skenera koji se koristi. U ovom slučaju, to je bio skener kompanije  Artec, dok je za štampače odgovoran 3D Systems. Obzirom da ovo nije jeftina i široko pristupačna tehnologija, ne bi bilo realno očekivati da se ideja proširi na ostala tržišta, poput one sa personalizovanim bocama. Mada – ukoliko profit pokaže da je na jednom tržištu bila dovoljno uspešna, ko zna – možda i u regionu budemo imali mogućnost da dobijemo minijaturne trajne verzije sebe.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

  • […] Coca-Cola  je želela da u Izraelu uvede svoje nove mini boce, i u svrhu promocije je pozvala svoje potrošače da stvore minijaturne digitalne verzije sebe putem  aplikacije za mobilne uređaje. Nakon izbora u nagradnoj igri, odabrani su nagrađeni putovanjem u fabriku svog omiljenog napitka gde su uz pomoć 3D štampanja dobili svoje minjature. Više o ovoj akciji možete pročitati u tekstu Coca-Cola Mini-me: Napravite mini 3D verziju sebe. […]

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.