Tradicionalni međunarodni festival oglašavanja Golden Drum, koji će se održati od 9. do 11. oktobra u Portorožu i Piranu na slovenskoj obali, najavio je prve predavače ovogodišnjeg festivala, a među njima je i Stefan Sagmeister, svetski poznati dizajner agencije Sagmeister & Walsh iz Njujorka.

Stefan je dizajnirao albume za nekoliko popularnih američkih bendova, poput The Rolling Stones, Lou Reed, Aerosmith, David Byrne, radio je i za Guggenheim muzej i TV mrežu HBO. S obzirom na to da retko drži predavanja u Evropi, njegovo predavanje u Portorožu nikako ne treba propustiti. Rođen je u Austriji, ima Master diplomu sa Univerziteta primenjenih umetnosti u Beču i Masters Pratt Instituta u Njujorku. Nakon diplomiranja je bio kreativni direktor Leo Burnett Hong Kongu i agencija M & Co u Njujorku.

Pored Stefana na Golden Drumu predavanja će održati i druga zvučna imena iz sveta marketinga, oglašavanja, dizajna, digitalnog marketinga… Neka od tih imena su:

  • Donald Gunn, osnivač i direktor svetski poznatog Gunn Reporta, publikacije koja rangira kreativna dostignuća;
  • Folker Wrage, kreativni regionalni direktor agencije McCann World Group;
  • Rogier Croes, vizionar, tvorac novih web trendova iz mreže MEC;
  • Mikhail Elagin, glavni kreativni direktor ruske nezavisne agencije Twiga, koja se smatra jednom od najuspešnijih agencija u regionu i svetu;
  • Ravid Kuperberg, trener u kreativnom oglašavanju i
  • Christian Mix-Linzer, jedan od najznačajnijih umetnika Berlina.

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.