Slovenačka agencija iPROM prošlog leta je predstavila oglasni format iPROM Videoscroll AD, koji je za godinu dana premašio sva njihova očekivanja i danas donosi i do osam puta više konverzije od oglasa koje nazivamo standardnim oglasnim formatima.

Više od 120 realizovanih digitalnih kampanja koje su uključivale navedeni format donele su isti zaključak: premašena su sva očekivanja i postignuti su bolji rezultati od svih drugih formata. Kako se navodi u izveštaju, odziv na oglase koji su bili u formatu iPROM Videoscroll AD bio je uvećan za 10 puta, dok je konverzija ovih oglasa 8 puta viša od oglasa drugih formata.

“Oglasni format iPROM Videoscroll AD smo razvili na osnovu svog iskustva i analize više od 500 izvedenih oglašivačkih kampanja. Pri razvoju koncepta i traženju još veće efikasnosti na području prikazanog oglašavanja za svoje klijente želeli smo ići dalje i više.” rekao je Andrej Ivanec, direktor medijskog planiranja u agenciji iPROM.

Prema njegovim rečima, uspeh ovog formata dolazi iz stoga što je u njemu pronađen optimalni odnos između nametljivosti i vidljivosti, te da analitika i zadovoljstvo klijenata potvrđuju da se ide u pravom smeru.

Dobri rezultati ovog vida oglašavanja u skladu su i sa nedavno objavljenim rezultatima istraživanja o naprednim formatima oglašavana na mobilnim uređajima, gde se navodi da su rich media oglasi i do 4 puta efikasniji od običnih banera.

Inovativan format za bolju vidljivost i veći odziv

Format iPROM Videoscroll AD karakteriše bolja vidljivost i veći odziv korisnika, kao i velika prilagodljivost internet medijima. Uz pomoć rešenja iPROM AD Server moguće je uslužiti prema svim modernim i dostupnim parametrima za ciljno oglašavanje. Klijenti se mogu odlučiti za bilo koji od standardnih oblika ciljanja, a format je prilagođen i za oglašavanje na mobilnim uređajima.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.