Više nije dovoljno samo postaviti aparat sa osvežavajućim napicima i čekati da se potrošači okrenu ka vama. Neophodno je biti proaktivan, privući ih na pravi način, zainteresovati da se približe aparatu, ostvare kontakt i kupe vaš proizvod. Zbog toga akcije poput ove koju je napravio Ironage, proizvođač izotoničnog napitka za sportiste, postaju sve češće.

S obzirom na to da je napitak Ironage namenjen sportistima, bilo je potrebno aktivirati ih tako da se na pravi način poveže proizvod i njihova potreba. Pa tako, Pulse machine nije običan aparat za kupovinu osvežavajućih napitaka. Prilikom odabira željenog ukusa, prislonite i prst na senzore, mašina učita vaš puls i dodeli vam popust na osnovu toga. Što je viši broj otkucaja srca u minuti, pretpostavlja se da ste vrednije radili, te da zaslužujete i viši popust.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Coca-Cola je imala akciju Small World Machine, u kojoj je putema kamera na aparatima za prodaju ovog napitka povezala narode dveju zaraćenih država, a Pepsi se odlučio na Like Machine: poklanjali su besplatnu limenku Pepsija svakom ko bi ih “lajkovao” na Facebooku. Proizvođač kafe iz Južne Afrike Douwe Egberts poklanjao je kafu putnicima na aerodromu koji su – zevali.

Ovo su samo neke od akcija koje su do sada sprovedene, a čiji je cilj zajednički: “oživeti” aparat za prodaju napitaka i privući što više kupaca. Neosporno je da će toga u budućnosti samo biti još više.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.