Office Mobile za pametne telefone koje pokreće Android platforma, od danas je dostupan na tržištu Sjedinjenih Američkih Država dok se na još 117 tržšta očekuje u narednih nekoliko nedelja. Office Mobile za Andorid biće dostupan na 33 svetska jezika, uključujući i srpsku latinicu, a svi korisnici koji poseduju Office 365 licencu besplatno će moći da ga preuzmu sa Google Play prodavnice..

Poput ranije predstavljenih verzija za iPhone i Windows Phone, Office Mobile za Android omogućuje korisnicima pristup, pregled i pravljenje izmena u Microsoft Word, Excel i PowerPoint dokumentima putem mobilnog telefona. Takođe ova aplikacija omogućuje i kreiranje novih Word dokumenataili Excel tabele.

Prvi utisci korisnika koji su imali prilike da isprobaju ovu aplikaciju ukazuju na to da dokumenta izgledaju sjajno na ekranu Android pametnih telefona, kao i da njihov sadržaj i format ostaju nepromenjeni nakon unošenja izmena ili komentara.

„Svi korisnici pametnih telefona koje pokreće operativni sistem Android 4.0 ili noviji, mogu da preuzmu i instaliraju aplikaciju. Za korišćenje aplikacije, potrebno je da se uloguju pomoću naloga koji već koriste za Office 365, a svaka licenca koja donosi pun paket Office 2013 desktop aplikacija, donosi i Office Mobile – Office 365 Home Premium, Office 365 Small Business Premium, Office 365 Midsize Business, Office 365 Enterprise E3 i E4, Office 365 Education A3 i A4, Office 365 ProPlus, i Office 365 University. Takođe, postoje i Office 365 government verzije koje uključuju i Office Mobile.“ izjavila je Danijela Zečević, regionalni menadžer za Office u kompaniji Microsoft i dodala da probna, besplatna, tridesetodnevna licenca za Office 365 omogućava i korišćenje Office Mobile aplikacije za Android platformu.

Više informacija o probnoj licenci i načinu za njeno preuzimanje, može se pronaći na www.office.com. Pogledajte kako izgleda aplikacija (klik na fotografiju će je uveličati):

Office Mobile za Android prilagođen je pametnim telefonima koje pokreće ovaj operativni sistem, dok se korisnicima tablet uređaja preporučuju Office Web Apps pomoću kojih će biti u mogućnosti da dožive novi Office paket na najbolji mogući način. Takođe, Office Mobile kako za iOS tako i za Android donosi dodatne opcije koje ljudima omogućuju da obavljaju stvari koje najčešće rade – koriste e-mail, komuniciraju u realnom vremenu i kreiraju beleške. Takođe, Microsoft je obezbedio prirodno okruženje za OneNote, Lync i SharePoint kao dodatnu podršku za Exchange Active Sync koji obuhvata e-mail, kalendar i kontakte.

[appbox googleplay com.microsoft.office.officehub]

O autoru/ki

marketing ITD

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.