Ovih dana se očekuje zvanično osnivanje nevladine organizacije Women in Tech Serbia (Žene u tehnologiji). Cilj i misija WiTS jeste otkrivanje i i okupljanje žena iz svih visoko-tehnoloških grana poslovanja u Srbiji i regionu, bilo da su preduzetnice, suvlasnice tehnološki orijetnisanih preduzeća, zaposlene u takvim i freelanceri, te da im ponudi direktan pristup tržištima SAD i nekim na Bliskom istoku, na kojima je potražnja za rešenja i proizvode iz ovih oblasti u velikom porastu.

Najavljeno je i osnivanje ogranka Girls in Tech pod pokroviteljstvom nove nevladine organizacije, kao is a drugim srodnim organizacijama u regionu i svetu. Ova inicijativa za cilj ima što brže ostvarivanje mentorske i edukativne programe koji će pružiti adekvatnu podršku ženama aktivnim u tehnološkom sektoru, ali i onima koje se posle više godina odsustva vraćaju u taj sektor. Očekuje se da će do kraja godine međunarodna mreža ovakvih organizacija, kao i njihovi programi i direktan pristup eđunarodnim tržištima postati dostupni na srpskom tržištu devojkama i ženama u ITu i srodnim profesijama.

Iz budućeg udruženja naglašavaju da će Women in Tech Serbia “rado otvoriti vrata i predstavnicima (fizički) jačeg pola jer organizacija nije nastrojena ka tome da izdvaja žene, već da promoviše njihov uspešan rad i projekte, uz saradnju i podršku braće geekova”.

Događaj na kojem će organizacija zvanično predstaviti svoj program i planove, odnosno osnivačko veče, biće održan u beogradskom restoranu Caruso u petak, 13.09.13., uz podršku Erste Bank Srbija, Media centra Beograd i mnogih drugih sponzora i prijatelja, a na istom se očekuje i dobrodošlica i predstavljanje prvih članica i članova Women in Tech Serbia.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.