Organizatori petnaestog Seminara medijskih trendova SEMPL će 28. i 29. novembra u Portorožu u hotelu Bernardin ugostiti brojne međunarodne i stručnjake iz regiona, koji će se posvetiti aktuelnim medijskim trendovima i pojavama, od interaktivne televizije, preko upravljanja online reputacijom do neuromarketinških istraživanja.

Osnovna nit ovogodišnjeg SEMPL-a je Vodi ili pusti da umru (Lead or Let Die), i u tom duhu će se učesnicima predstaviti nova, inovativna rešenja koja u medijsko-komunikacijskoj industriji donose nove šanse za sve.

“Svi moramo težiti razvoju, biti u koraku sa trendovima i prilagođavati ih sopstvenoj realnosti. Recesija je dodatno umanjila budžete za marketing i otežala rad svima, zbog toga je traženje novih ideja, inovativnih rešenja i kreativnih pristupa ono što će struku voditi napred.” sigurna je Valerija Prevolšek, direktorka kompanije Media Pool, organizatora i vlasnika brenda SEMPL, koji učestvuje u organizaciji seminara već treću godinu za redom, zajedno sa Marketing magazinom.

Televizijska industrija se nalazi na raskršću, s obzirom na to da se nekadašnji model prenosa televizijskog sadržaja pomera od jednosmernog ka dvosmernom odnosu sa potrošačima, tvrdi Todd F. Brown, američki stručnjak za tzv. društvenu televiziju (eng. social television), koji će učesnicima SEMPL-a predstaviti nove mogućnosti koje nudi interaktivna televizija kako gledaocima tako i oglašivačima. Brown je trenutno izvršni potpredsednik za poslovni razvoj u američkoj kompaniji yap.TV, provajderu besplatne aplikacije za iPhone i iPad koja omogućava korisnicima da preko Facebooka i Twittera komuniciraju sa svojim prijateljima i drugim entuzijastima za vreme gledanja TV programa. On je takođe i osnivač i direktor kompanije Consulcation, koja savetuje vodeće tehnološke kompanije u medijskom prostoru na polju monetizacije usluga i izgradnje bredova.

Caroline Skipsey, izvršna direktorka britanske kompanije Igniyte, govoriće na SEMPL-u o otežavajućem problemu često neosnovanih kritika koje se pojavljuju na prvim stranama Google pretraživača i tako kompanijama prouzrokuju veliku poslovnu štetu. U svom predavanju će pojasniti kako rešiti negativne objave, blogove i komentare na Googlu i društvenim mrežama.

SEMPL će ugostiti i Kivilcim Kayabali, tursku partnerku američke neuromarketinške agencije SalesBrain, koja koristi najnovija neuromarketinške dostignuća za poboljšanje marketinških i prodajnih procesa i efektivnosti zaposlenih u kompanijama. Fokus njenog predavanja biće faktori koji utiču na ponašanje potrošaka i otkrivanje tajni na koji način potrošači donose svoje odluke.

desigual-logo

Uspešan primer iz prakse predstaviće Pere Quintana, koji je odgovoran za digitalni identitet španske modne marke Desigual. Quintana će objasniti kako su razmišljanjem izvan ustaljenih okvira i digitalnom komunikacijom uspeli da osvoje potrošače i od njih naprave strasne brend ambasadore.

“Po znanje o medijskim trendovima već dugo nije potrebno putovati na drugi kraj Evrope. SEMPL se svojim kvalitetom meri sa drugim priznatim evropskim konferencijama, što nam svakog leta iznova priznaju naši govornici koji gostuju svuda po svetu.” sigurna je Valerija Prevolšek.

Petnaesti SEMPL će ugostiti oko dvadeset međunarodnih i predavača iz regiona, o kojima će biti reči narednih nedelja.

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.