Prema podacima platforme za marketing na društvenim mrežama Kenshoo Social, broj klikova na oglase na društvenoj mreži Facebook porastao je za 16,4 odsto, dok su se prihodi oglašivača popeli za više od 28 odsto u drugoj četvrtini ove godine.

Kako stoji u rezultatima istraživanja koje analizira efikasnost oglašavanja na Facebooku u drugoj četvrtini 2013. godine u poređenju sa prethodnim kvartalom broj klikova na ovoj mreži u porastu je za 16,4 odsto, a porast pripisuju tome da su oglasi bolje ciljani i napravljeni po meri korisnika. Odnos klikova naspram broja prikaza oglasa (eng. Click trough rate – CTR) povećao se za 18,5 odsto, što je dovelo do smanjivanja cene po kliku (eng. Cost per click – CPC) za 15,9 odsto.

Podaci su dobijeni na osnovu globalne analize reprezentativnog uzorka oglašivača koji koriste platformu Kenshoo Social od ukupno 75 milijardi oglasa na Facebooku.

Konverzije, odnosno traženi rezultat oglasa poput komentara, “lajkova”, ostvarene kupovine, deljenja, igranja igara, pokretenje aplikacija i sličnih aktivnosti na Facebooku su se u posmatranom periodu povećale za 56,9 odsto. Pri tome je došlo do povećanja prihoda oglašivača koji koriste oglašavanje na ovoj mreži za 28,3 odsto.

Todd Herrold, stariji direktor proizvodnog marketinga platforme Kenshoo Social, izjavio je da oglasi na društvenoj mreži Facebook u znatnoj meri pomažu pri dostizanju marketinških ciljeva oglašivača, pri čemu su najznačajniji prihodi i konverzije. Kako dalje navodi, Facebook stalno teži optimizovanju svojih oglasnih formata i lansira nove ciljane oglase, koji su oblikovani tako da povećaju odziv korisnika.

Izvor: Marketing Magazin

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.