Ukoliko želite da se na pravi način obratite ciljnoj publici, sigurno je da znate već da morate biti tamo gde su oni, morate im naglasiti sve koristi koje će imati od vašeg proizvoda i morate im ponuditi da proizvod/uslugu isprobaju besplatno. Sa ovim idejama kao osnovom, Škoda je svoj model Fabia oglasila na veoma neobičan način: ponudili su im auto kao prenoćište.

Škoda Fabia se u svojoj kategoriji oglašava kao auto sa najprostranijom unutrašnjošću, i želeli su upravo ovo da istaknu svojoj ciljnoj grupi: mladim Rusima koji imaju više novca na raspolaganju nego što su imali njihovi roditelji, imaju brojne prijatelje, aktivni su i žele da se zabavljaju. Pretvorili su Fabiu u pravi mali hostel: na raspolaganju je stajao dupli ležaj, jastuci, nužne kozmetičke potrebštine i besplatan wifi internet. U neposrednoj blizini automobila bio je smešten i WC, a lokacija na kojoj se nalazio ovaj čudni hostel bio je park Izmaiolovo.

Skoda Fabia Hostel cleaning_service
Kampanju je radila agencija Proximity Russia (BBDO Russia Group) u saradnji sa web stranicom za rezervisanje smeštaja Tripping.com: svaki put kada je neko tražio smeštaj u Moskvi u rezultatima pretrage bi dobijao i Škoda Hostel. Na raspolaganju su imali jednu noć potpuno besplatno – jedina “valuta” koja se primala jeste deljenje na društvenim mrežama (Facebook “lajkovi”, tvitovi, Foursquare check-in i slično).

Skoda Fabia Hostel do_not_disturb

Naravno, gosti su mogli i da provozaju svoj “hostel” po gradu i tako testiraju ovaj auto na pravi način. Škoda Hostel je sve vreme trajanja kampanje bio bukiran, i dobio je odlične povratne informacije od svojih gostiju.

Pogledajte video prezentaciju ovog zaista neuobičajenog hostela:

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.