Direktor najpoznatijeg brenda testenina i preliva za testenine Barilla Guido Barilla izazvao je oštre reakcije gej populacije širom Italije, a danas i sveta, kao i poziv na bojkot njihovih proizvoda nakon što je u sredu uveče u jednoj italijanskoj radio emisiji izjavio da nikad ne bi koristio gej parove u svojim reklamama.

Kako prenosi Independent.co.uk, Barilla je u poznatoj emisiji La Zanzara izjavio sledeće:

“Nikad ne bih radio reklamu sa homoseksualnom porodicom… ako se to gej osobama ne dopada, mogu da jedu neki drugi brend. Za nas, koncept svetosti porodice ostaje jedna od osnovnih vrednosti kompanije. Svako ima pravo da radi ono što želi, a da ne uznemirava one oko sebe.”

te se posebno osvrnuo i na usvajanje dece od strane gej parova:

“Nemam poštovanje za usvanjanje od strane gej porodice, jer se to tiče osobe koja nije u prilici da bira”.

Iz kompanije su odmah narednog jutra stigla izvinjenja, tvrdeći da stav predsedavajućeg nije i stav kompanije, te da oni podržavaju prava gej osoba. Međutim,  Alessandro Zan, aktivista za prava gej osoba i član parlamenta levo orijentisane partije Sinistra Ecologia Libertà izjavio je da je ovo samo još jedan primer italijanske homofibije, te da se on pridružuje bojkotu proizvoda ovog brenda i da se nada da će ostali članovi parlamenta učiniti isto.

Ova kompanija drži skoro polovinu italijanskog tržišta testeninama, i četvrtinu tržišta u Sjedinjenim Američkim Državama. Naredni dani će pokazati kako će ova izjava uticati na učešće ove kompanije na svetskom tržištu u budućnosti.

Ilustracija: Barillafoto; Flickr

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.