Na upravo završenom šestom Weekend Media festivalu, održanom u Rovinju od 19 do 21. septembra, Webtise – Social media agencija iz Beograda – osvojila je SoMo Borac nagradu za najbolji viralni video u kategoriji „Viralni blockbuster“ i time ovo prestižno priznanje donela u Srbiju, zajedno sa agencijom Executive group, koja je osvojila SoMo Borac za Facebook stranicu Ljubitelji kafe (klijent Doncafe).

Za SoMo Borac nagrade konkurisalo je više od 150 radova agencija iz regiona u nekoliko kategorija, a u kategoriji „Viralni blokbaster“, nagradu je odneo rad agencije Webtise.

„Još jednom se pokazalo da ideje i kreativnost nemaju granice.“ ovim povodom izjavio je Nikola Andrić, kreativni direktor agencije Webtise.

Nagrađeni rad, koji je bio najava za prošlogodišnji Pride Week u formi „flashmoba“, prikazao je  venčanje dve devojke u centru Beograda. Video, koji je bio postavljen na društvenu mrežu YouTube, u roku od dva dana dostigao je 200.000 pregleda, nekoliko hiljada komentara i objave u skoro svim dnevnim novinama i televizijskim vestima, a u ta dva dana bio je glavna tema na društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera, čime je za minimalan budžet obezbedio klijentu maksimalnu vidljivost u medijima.

Pogledajte kako izgleda nagrađeni video:

Webtise je mlada agencija koja je napravila veliki proboj na tržištu digitalnih komunikacija, a posebno na polju društvenih mreža. Tim mladih lljudi, stručnjaka u oblasti komunikacija, marketinga, oglašavanja, video produkcije, dizajna i programiranja predano radi za svoje klijente trudeći se da na tržište Srbije donese nove svetske trendove .

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

1 komentar

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.