Coca-Cola je odavno dobro poznata po svojim promotivnim kampanjama širom sveta, jedan od od najpopularnijih brendova, i zaista radi na tome da ostane u samom vrhu oglašavanja. Najuspešnije kampanje, kao i ova koju ćemo ovde predstaviti, uvek su bile prožete emocijama.

Agencija MRM Worldwide je odlučila iskoristi statistiku koja kaže da se čak 6 od 10 obroka u Rumuniji jede nasamo i da poveže ljude međusobno kroz društvene mreže i televiziju. Kampanja pod nazivom #LetsEatTogether (Hajde da jedemo zajedno) imala je za cilj da ponovo okupi ljude da jedu za istim stolom.

Ideja je bila prikazati tvitove uživo (od 5 do 7 tvitova po reklami) na televiziji. No, to nisu bili unapred pripremani tvitovi, već su nastajali samo nekoliko sekundi pre puštanja reklame! Agencija je imala tek toliko vremena da odabere one koje će objaviti, i da ih sinhronizuje sa reklamnim spotom koji je išao na TV programu. Tvitovi su najčešće bili u obliku poziva određenoj osobi na zajednički obrok.

Rezultat je, između ostalog, i preko milion impresija na društvenim mrežama za samo par nedelja, te 15 odsto više pratilaca na Twitteru rumunske Coca-Cole. Takođe, ovo je bila jedna od retkih televizijskih reklama čije su emitovanje gledaoci očekivali sa nestrpljenjem.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Kampanje se razlikuju od države do države, ali nije retkost i da ono što se pokazalo kao uspešno u jednom regionu preuzme i neki drugi, pa se tako trend “personalizovanih” boca ovog napitka iz Australije proširio i na Evropu.

Da li mislite da će se još neka država okušati u ovom oglašavanju u realnom vremenu? Kako se vama dopada ova kampanja?

O autoru/ki

Sandra Kravitz Simonović

Zavisnica od informacija, profesionalni mislilac. Web preduzetnica po opredeljenju, futurista po religijskim shvatanjima. MarketingITD pokrenula da bi imala izgovor da po ceo dan gleda reklame i čita stručne knjige.
Moto: Dom je tamo gde su ti šifre.

Ostavi komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.